Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Nervu sabrukuma dēļ Skulme zaudē vienu no darba vietām

© Ingrīda Punka

Pirms pāris nedēļām sabiedrība šausminājās par kādu neparastu mīlas stāstu. Proti, skaistumkaraliene, gleznotāja un triju bērnu māmiņa Liene Skulme visās detaļās publiski atklāja trīs gadus ilgušās attiecības ar precēto aktieri Andri Buli.

Tiesa gan, ne visi bija vienisprātis, ka Lienei šādi vajadzējis publiski izpausties. Šīs piezīmes nonāca arī Saeimas deputāta Hosama Abu Meri ausīs, tādēļ viņš bija spiests Lienei izteikt rājienu, un tuvākajā laikā tiks apsvērta iespēja turpināt vai arī izbeigt sadarbību. Savukārt Liene šobrīd vairāk par visu turas pie deputāta Hosama Abu Meri palīdzes amata un ar asarām acīs teic, ka tas ir viņas vienīgais glābiņš, jo viens cits darbs jau nupat kā zaudēts.

Deputāta palīdzei nepieklājas publiski mazgāt savu netīro veļu

Jau šā gada pavasarī, meklējot darba piedāvājumus, Lienei Skulmei izdevās atrast ļoti labu darbu, par kuru viņa bija stāvā sajūsmā. Viņa atzina, ka beidzot cilvēki viņu citādi uztvers un viņai būs prestižs un respektabls amats. Liene kļuva par Saeimas deputāta Hosama Abu Meri palīdzi. «Deputāta palīga uzdevums saskaņā ar Saeimas kārtības rulli ir kārtot visus ar deputāta darbību saistītos organizatoriskos, tehniskos, konsultatīvos un citus jautājumus. Palīga pienākumi uzskaitīti Saeimas kārtības ruļļa 196. pantā.

Katram deputātam var būt ne vairāk kā divi palīgi, kas tiek atalgoti no valsts budžeta, bet divu deputāta palīgu atalgojuma summa nedrīkst pārsniegt summu, kas paredzēta viena palīga algošanai. Summa, kas paredzēta viena palīga algošanai, ir 817,00 eiro pirms nodokļu nomaksas,» šādu informāciju »Vakara Ziņām« sniedza Saeimas Sabiedrisko attiecību biroja preses dienests.

Taču, ak vai, prestižajam deputāta palīdzes amatam šobrīd stāv pāri melna svītra, jo Liene smalkās detaļās iztirzājusi savu mīlas sakaru ar precēto aktieri Andri Buli.

Lieni Skulmi Saeimā ievērojuši arī citi deputātu palīgi, kā arī politikas žurnālisti, kas jau brīdinājuši Saeimas deputātu Hosamu Abu Meri un viņa dzīvesbiedri, bijušo aizsardzības ministri un iekšlietu ministri, tagad uzņēmēju Lindu Abu Meri. Deputāta sieva sarunā ar »Vakara Ziņām« ir lakoniska un neko daudz nevēlas atklāt, bet norāda, ka tik tiešām nav sajūsmā par Lienes Skulmes publiskajām atklāsmēm saistībā ar precētu ģimenes cilvēku Andri Buli. Linda atklāj, ka viņas vīrs Hosams ir cienījams cilvēks, politiķis un ārsts un nekad nav bijis iesaistīts šādos netīrās veļas publiskošanas skandālos, tieši tādēļ nav patīkami, ka tagad visi šie notikumi atsaucas arī uz Hosamu.

Ļoti nopietni vērtēs, vai turpināt sadarbību vai arī uzteikt darbu

Sarunā ar »Vakara Ziņām« arī Hosams Abu Meri neslēpj, ka ir ļoti nepatīkami pārsteigts par Lienes Skulmes rīcību, ka viņa publiskajā telpā iznesusi savas privātās dzīves detaļas. Politiķi ļoti šokējusi žurnāla «Kas Jauns» publikācija, kurā Liene, izrādot savu dzīvokli, pat ļāvusi korespondentam nofotografēt aktiera apakšbikses un apavus. «Es esmu par šo situāciju ar Lieni ļoti nopietni runājis. Kad žurnālos parādījās pirmie raksti, brīdināju viņu, ka nedrīkst publiski atklāt savu privāto dzīvi. Esmu Lienei skaidrojis, ka ir taču jādomā par savu publisko tēlu. Teicu viņai, ka tas kaitē gan man, gan Saeimas tēlam, jo šīs publikācijas bija ļoti zemā līmenī, un cilvēks, kas pārstāv gan mani, gan Saeimu, tā nedrīkst darīt. Nebiju iedomājies, ka cilvēki šķiroties var publiski presē visiem klāstīt detaļās privātas nianses un izrādīt bijušā apakšbikses. Liene gan taisnojās, ka nav vēlējusies publikāciju, kurā izrāda savu dzīvokli un Andra Buļa lietas. Bet kā tad žurnālisti nokļuva pie šādām fotogrāfijām? Viņi taču neielauzās Lienes dzīvoklī, tas viss ir veidots saskaņā ar pašu Lieni. Es esmu kārtīgs ģimenes cilvēks un ar lielu pietāti un atbildību izturos pret savu darbu un Saeimas deputāta pienākumiem, tādēļ nav pieņemami, ka manā komandā strādā cilvēks, kas šādi var rīkoties, publiski atklājot tik neētiskas lietas kā bijušā drauga apakšbikses. Nezinu, ko Liene, šādi rīkojoties, gribēja pierādīt? Neko, tikai sabojāja savu reputāciju, jo strādāt Saeimā un radīt šādas intrigas nedrīkst. Ja runājam par Lienes darba pienākumu pildīšanu, tur gan es nevaru viņu kritizēt, jo ar visu viņa tiek galā, bet tas, kas notiek viņas galvā un kā viņa publiski uzvedas, nu ir par traku.

Šobrīd Liene saglabā amatu, bet es konsultēšos ar saviem kolēģiem Saeimā un partijā, lai pieņemtu atbilstošu lēmumu šajā situācijā. Man cilvēciska izturēšanās ir pirmajā vietā, tādēļ es nespētu viņu tā uzreiz atlaist, lai sieviete paliek pilnīgi bez jebkādiem iztikas līdzekļiem. Ja reiz man būs viņai jāuzsaka darbs, tad došu viņai laiku, lai atrod sev piemērotu darbu un nevienu dienu nepaliek bez ienākumiem, jo viņa galu galā ir arī triju bērnu māte.»

Viens darbs jau zaudēts nervu sabrukuma dēļ

Liene Skulme, komentējot šo situāciju, atklāj, ka ļoti baidās zaudēt šo savu vienīgo peļņas iespēju, jo pirms neilga laika jau zaudējusi darbu vienā no vadošajiem Latvijas ziņu portāliem. Vaicājot, kāpēc tā, Liene paskaidro, ka attiecības ar Andri Buli, kurš trīs gadus dzīvojis divās ģimenēs - gan ar viņu, gan sievu -, viņu bija tiktāl novedušas, ka ļoti pasliktinājusies veselība un vajadzējis pat uz mājām saukt neatliekamo medicīnisko palīdzību, jo piedzīvots nervu sabrukums. Rezultātā darbā vajadzējis iesniegt slimības lapas, bet darba devējam vajadzējis cilvēku, kas var strādāt, nevis slimot, tādēļ arī žurnālistes darbs ziņu portālā zaudēts. Liene gan nosaka, ka viņa ir kārtīga sieviete un viena audzina trīs meitas. Un attiecības ar Andri bijušas skaistas, bet viņa gaidījusi, ka viss izvērtīsies citādi.