Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Pasaule šokā: zvaigžņu pāris Džolija un Pits šķiras

© Scanpix

Nesagaidot pat divus mēnešus pēc otrās kāzu jubilejas svinībām, pēc 12 kopdzīves gadiem nesen pasauli pāršalca ziņu virsraksti teju visos pasaules medijos par «Brandželīnu» dēvētā Holivudas zvaigžņu pāra Andželīnas Džolijas (41) un Breda Pita (52) šķiršanos.

Beidzamo gadu laikā ar zināmu regularitāti pasaules tabloīdi šo tēmu aprunāja visai bieži. Tomēr tad, kad 20. septembra rītā notikušo faktu pasaules lielākajām ziņu aģentūrām un respektablākajiem televīzijas kanāliem apstiprināja aktrises oficiālie preses un juridiskie pārstāvji, baumas kļuva par oficiālu paziņojumu.

«Brandželina» gals

19. septembrī aktrise Andželīna Džolija iesniedza tiesā prasību par viņas un Breda Pita laulības šķiršanu. Pamatojums laulības šķiršanai ir «nesamierināmas atšķirības». Aktrises juridiskie pārstāvji tikai atzīmēja, ka «Džolija nekomentēs laulības šķiršanu un aicina respektēt viņas ģimenes tiesības uz privātumu», pirmais ziņoja slavenību interneta portāls «TMZ» un pēc mirkļa arī ietekmīgais tabloīds «People». Tiesā iesniegtajos dokumentos precizēts šķiršanās datums, kas ir 15. septembris - divus gadus un vienu mēnesi pēc pāra laulībām 2014. gadā.

Dažas stundas vēlāk, kad šī skumjā vēsts par Holivudas megazvaigžņu un superpāra šķiršanos satrieca aktieru fanus, kā arī aktieru kolēģus un šovbiznesa slavenības, tā aplidoja medijus un interneta portālus, komentāri un replikas ar tēmturi #Brangelina «Facebook» un «Twitter» sociālajās vietnēs pārsniedza simtiem tūkstošu atzīmi, ietekmīgais medijs un ziņu kanāls «CNN» publicēja Breda Pita oficiālo paziņojumu un Džolijas puses komentārus. Tiesā iesniegtie dokumenti liecina, ka Džolija lūgusi tiesnesim piešķirt pilnas aizbildniecības tiesības pār pāra sešiem (trīs bioloģiskajiem - Šailo (11), Vivjēnu un Noksu (8) - un trīs adoptētajiem - Medoksu (15), Zahāru (11), Paku (12)) bērniem, bet Pitam tikai apmeklējuma tiesības. Tāpat Džolija nepieprasa no vīra uzturlīdzekļus, tikai vēlas paturēt «dažādas vērtslietas, priekšmetus un ienākumus», kas tiks gūti pēc šķiršanās datuma. Citi laulības šķiršanas finansiālie aspekti tiks izrunāti vēlāk. Laulības šķiršanās procesā Džoliju pārstāvēs slavenākā Holivudas ģimenes lietu juriste, par kuru »Vakara Ziņas« vēstīja jau iepriekš, - Laura Vasermane. Viņa arī bez liekiem skandāliem, diskrētā un miermīlīgā gaisotnē, pārstāvot savas klientes finansiālo lietu intereses, kārtoja Džolijas otrās laulības ar aktieri Bilu Bobu Torntonu šķiršanās procesu. Dažādi tabloīdi jau berzē rokas skandalozai «netīrās veļas» mazgāšanai medijos par naudu un bērniem, precizējot, ka aktieru šķiršanās process noteikti kļūs par dārgāko šķiršanās procesu Holivudas vēsturē, jo lieta grozās ap aktieru kopdzīves laikā iegūtoto īpašumu (villas Losandželosā, Santabarbarā, savrupnams Ņuorleānā, 35 istabu pils un vīnogulāji Francijā) un bagātību vairāk nekā 480 miljonu ASV dolāru apmērā. Aktieru pārstāvji gan uzsver, ka «ģimenes labklājības dēļ» šķiršanās noritēs miermīlīgā gaisotnē.

«Esmu satriekts, bet vissvarīgākais šobrīd ir mūsu bērnu labklājība,» otrdienas vakarā oficiālajā paziņojumā kanālam «CNN» norādīja Breds Pits. «Es ļoti lūdzu preses pārstāvjus netraucēt bērnus šajā grūtajā laikā». Arī Džolijas pārstāvji uzsver, ka pāra seši bērni ir pirmajā vietā.

«Andželīna vienmēr darīs visu iespējamo un labāko, lai pasargātu savus bērnus. Viņa novērtētu mediju izpratni, liekot mierā bērnus šajā sarežģītajā brīdī,» portālam «E! News» komentēja aktrises menedžeris Geiers Kosinskis.

Pits un Pita kundze

Pāris savas attiecības skandalozi uzsāka 2004. gadā, kad abi Holivudas skaistuļi un sekssimboli satikās vienā filmēšanas laukumā, atveidojot galvenās lomas filmā «Smita kungs un kundze». Tolaik Holivudas bučmūlītis Pits vēl bija precējies ar amerikāņu aktrisi Dženiferu Anistoni. Romantiskā dzirkstele filmas uzņemšanas laikā Pita un Džolijas starpā iedegās tik spilgti, ka 2005. gada janvārī Pits un Anistone paziņoja par laulības šķiršanu, bet jau aprīlī medijos parādījās fotogrāfijas, kurās jaunie mīlnieki Pits un Džolija pavada laiku Kenijā kopā ar Andželīnas nesen adoptēto dēlu Medoksu. Kamēr visa amerikāņu nācija nosodīja Pitu par sānsoli, bet Džoliju par ģimenes izjaukšanu, abi kļuva nešķirami. Pēc īsa laika Džolija adoptēja etiopiešu meiteni Zahāru, bet 2006. gada sākumā pāris paziņoja, ka gaida savu pirmdzimto. Togad Pits arī oficiāli kļuva par audžutēvu abiem Džolijas adoptētajiem bērniem. Pāra pirmais bioloģiskais bērns - meita Šailo - pasaulē nāca 2006. gada maijā. 2007. gadā pāris adoptēja puisēnu Paksu no Vjetnamas, bet 2008. gadā piedzima Pita un Džolijas dvīņi Vivjena un Nokss. Par saderināšanos Pits un Džolija paziņoja 2012. gadā. Holivudas zvaigznes nolēma apprecēties un oficiāli reģistrēt savu savienību tikai pēc nemitīgiem savu jau mazliet paaugušos bērnu lūgumiem. Ļoti privātā un romantiskā laulību ceremonija notika ģimenes grandiozajā viduslaiku pils «Chateau Miraval» īpašumā Dienvidfrancijā 2014. gada augustā.

2006. gadā Džolija un Pits, kuri sevišķi aizrāvās ar labdarību un sociālpolitiskām aktivitātēm, nodibināja «Džolijas - Pita fondu». Ik gadu tas ziedojis miljoniem ASV dolāru tādām iniciatīvām kā dabas katastrofu - vētras Katrīna un tornādo - skarto pilsētu atjaunošanai un mājokļu celtniecībai Ņūorleānā, Džoplinā un Misūrī štatā, kā arī bērnu veselības centru un izglītības iestāžu izveidei Etiopijā un Kambodžā, bērnu palīdzības fondam Namībijā un nevalstiskajai organizācijai «Ārsti bez robežām».

Viena pagale nedeg

Par problēmām galvenā Holivudas superpāra attiecībās sāka runāt 2015. gadā, pēc Džolijas režisētās filmas «Pie jūras» («By the sea») iznākšanas uz ekrāniem. Tajā abi aktieri atveidoja laulāto pāri, kas piedzīvo attiecību krīzi.

«Mums ar Bredu ir savas problēmas attiecībās, kā jebkurā ģimenē, taču, ja atveidoto personāžu situācija kaut attāli līdzinātos mūsu stāstam, mēs nevarētu uzņemt šo filmu,» toreiz atzina Džolija. Taču, kā saka, «nav dūmu bez uguns». Zvaigžņu pāra attiecībās problēmas bija jau sen. Presē laiku pa laikam parādījās ziņas, ka aktrise greizsirdības lēkmēs rīkoja skandālus, kuru dēļ arvien dziļāk slīga depresijā, zaudējot ķermeņa svaru. Pirms gada Andželīna pat svēra kritiski maz - 35 kilogramus, ko apliecināja gandrīz katra fotogrāfija, kurā Džolija bija redzama izejam sabiedrībā. Situāciju vēl dramatiskāku padarīja Džolijas veselības stāvoklis. Aktrisei tika konstatēta ar paaugstinātu vēža risku saistītā gēna BRCA1 mutācija, kā dēļ viņai ir 87% iespējamība saslimt ar krūts vēzi un 50% risks saslimt ar olnīcu vēzi. Lai samazinātu vēža risku, ar kuru ir mirušas Džolijas māte, vecmāmiņa un mātesmāsa, aktrise 2013. gadā veica abpusējo mastektomiju, bet 2015. gadā Džolija paziņoja, ka viņai izoperētas olnīcas un olvadi.

Vēl tik nesen staigāja, rokās sadevušies

Tāpat saspringto filmēšanas grafiku un sociāli aktīvās darbošanās dažādās labdarības un sabiedriskās organizācijās dēļ aktieri visbiežāk dzīvoja šķirti, katrs savā pasaules malā vai kontinentā. Taču baumas par domstarpībām abi vienmēr pieklusināja, medijos parādoties ar saticīgām un mīlīgām ģimenes fotogrāfijām vai retām, bet atklātām un mīlestību apliecinošām intervijām vai rakstiem. Pagali šķiršanās ugunskuram acīmredzot piemeta Pita filmēšanās jaunākajā kinolentē «Sabiedrotie» («Allied») un viņa pārāk sirsnīgās un tuvās attiecības ar ekrāna partneri - franču aktrisi Marionu Kotijāru. Pēc šķiršanās paziņojuma daudzi informācijas avoti apliecināja, ka Džolijas greizsirdība pret vīra franču kolēģi un viņa atklātais flirts ir viens no iemesliem dramatiskā šķiršanās soļa speršanai, kā arī neapmierinātība ar Pita metodēm bērnu audzināšanā, beidzamā laika pārlieku lielā bohēmiskā aizraušanās ar alkoholu un marihuānu. Pēdējo reizi pāris kopā tika nofotografēts tieši pirms diviem mēnešiem - jūlijā, kad abi kopā ar pirmdzimto Šailo Losandželosā apmeklēja sulu kafejnīcu.

Ka jau iepriekš vēstīts, pēdējā laikā pāris dzīvojis šķirti un tikušies reti. Džolija Amerikā strādāja pie sava jaunā režijas darba - kara drāmas «Vispirms viņi nogalināja manu tēvu: Kambodžas meita» montāžas un producēšanas procesa, kā ANO īpašā sūtne bēgļu jautājumos piedalījās dažādās konferencēs un samitos Londonā, viesojās Kambodžā un uzsāka darbu kā vieslektore Londonas Biznesa koledžā. Savukārt Breds Pits Eiropā filmējās savās jaunākajās kinolentēs «Sabiedrotie» un «Kara mašīna».

Tomēr savu otro kāzu jubileju pāris pavadīja divatā - Vjetnamā, un, kā vēsta žurnāls «People», sapņu pāris tur devies romantiskās pastaigās, izbraucienos ar laivu un apceļojis valsti, sadevušies rokās. «Viņi izskatījās laimīgi, turējās viens otram pie rokas un smējās. Tāpēc paziņojums par šķiršanos ir milzu šoks visai pasaulei.»

Džolijai šī bija trešā laulība. Iepriekš aktrise bija precējusies ar aktieriem Džoniju Lī Milleru un Billiju Bobu Torntonu, bet Bredam Pitam otrā laulība.