Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Plēpis smagi pārdzīvo drauga Reiņa nāvi

© F64

Nesen Rīgas krematorijā no izcilā latviešu aktiera Jāņa Reiņa, kas mūžībā aizgāja 55 gadu vecumā, kuplā pulkā bij ieradušies atvadīties aktieri no dažādiem Latvijas teātriem.

Viņu vidū arī aktieris Rūdolfs Plēpis, kas bija pavadījis un uzklausījis Jāni Reini viņa pēdējā dzīves nedēļā. Plēpis todien varēja knapi paiet, tik ļoti viņu bija salauzusi pēkšņā Reiņa nāve. Jau pāris dienas vēlāk viņš atzina, ka remdēt smagās sāpes palīdzot kāds draugs.

Jau rakstījām, kā Rūdolfs Plēpis atminas Jāņa Reiņa pēdējās dzīves dienas, ko abi aktieri pavadīja Plēpja omulīgajā klusā Rīgas centra dzīvoklītī. Jānis Reinis zvanījis pie Plēpja namdurvīm un teicis: «Man gribētos pie tevis palikt!» Rūdis piekritis. «Viņš jutās vientuļš, tāpēc gribēja būt pie manis. Pēdējā reizē mēs smējāmies un pietrūka dzeramais. Man vairs nebija kauns, aizgāju augšā pie kaimiņa Māra un teicu, ka mums ir paģiras. Kaimiņš saka: nekādu problēmu, lūdzu, jums naudiņa. Nopirkām polšiņu, dzeram, smejamies. Kādu rītu man zvana telefons: Jānis pagalam. Briesmīgi. Es nezināju, ko lai iesāk? Zvanu ekssievai, viņa ir komā, atbild viņas māsa. Es tik atceros, ka Jānis teica, ka grib gulēt savam vectēvam blakus, kas atdusas Ilūkstes novada Subatē. Jāņa ekssieva bļāva uz mani, uzskatīja, ka esmu vainīgs viņa nāvē. Kliedza: tu būsi nākamais! Varbūt mums ar Janci pēdējo reizi tik ļoti nevajadzēja smieties!? Viņš aizbrauca no manis uz Baltezeru un tur arī palika,» tā Rūdolfs Plēpis, kas nebeidz vien sevi šaustīt par drauga nāvi. Pagājušonedēļ sazinoties ar aktieri, Plēpis atzina, ka kopā ar kādu draugu piemin Jāni Reini un līdz ar to arī mēģina no viņa atvadīties.