Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Skandalozi

BRĪDINĀM: Tuneļos Rīgā uzdarbojas rūdīti zagļi

© Rīgas Pašvaldības policija

11.septembrī Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēma informāciju no pilsētas videonovērošanas centra darbiniekiem, ka trīs sievietes Zelta Zivtiņas tunelī seko garāmgājējiem.

Ierodoties notikuma vietā, saņemta informācija no pilsētas videonovērošanas centra darbiniekiem, ka neilgi pirms policistu ierašanās sievietes no kādas garāmgājējas somas izvilkušas naudas maku un steidzīgi devušās prom. Policisti notikuma vietā uzmeklēja cietušo tūristi, kura pastāstīja, ka makā glabājusi skaidru naudu aptuveni 400 - 500 eiro apmērā.

Ar pilsētas videonovērošanas centra darbinieku palīdzību sievietēm sekots caur kameras aci. Personas panāktas 13.janvāra ielā, kur operatīvā transportlīdzekļa videonovērošanas zonā policiste veica visu sieviešu pārmeklēšanu un atrada zem personu jostām un krūšturu malās paslēptu naudu. Cietušās naudas maks netika atrasts.

Pārrunu laikā ar iespējamajām vainīgajām policistiem radās aizdomas, ka viņas ir narkotisko vielu reibumā, par ko liecināja sašaurinātās acu zīlītes un nesakarīgais runas veids.

Policisti apsekoja sieviešu bēgšanas maršrutu un pie Zelta Zivtiņas izejas kādā no kanalizācijas renstelēm atrada nozagto naudas maku kopā vēl ar diviem citiem naudas makiem. Nevienā no makiem nauda vairs neatradās.

Aizturētās ar cietušo nogādātas Valsts policijā turpmāko procesuālo darbību veikšanai.