Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Neparastākie laulību līgumi jeb četri miljoni par sānsoli

© Scanpix

531 000 eiro par katru gadu bez narkotikām, prasība pavadīt vīru lidojumā uz citām planētām, 4,4 miljoni eiro soda nauda par sānsoli – tās ir tikai dažas no dīvainībām, kas ietvertas šovbiznesa zvaigzņu laulību līgumos.

Jau sen laulību līgums vairs nav tikai slaveno un bagāto cilvēku modes lieta vai absolūta nepieciešamība. Arvien biežāk laulātie savas mantiskās attiecības mēdz noformēt laulību līgumā.

Timberleikam par krāpšanu jāmaksā 442 000 eiro

Slavenais amerikāņu dziedātājs un aktrise Džesika Bīla ir precējušies jau ceturto gadu un izskatās saticīgi un laimīgi. Liekas, ka šī pāra gadījumā nevar būt runas par kādiem merkantiliem nodomiem, izņemot vienu punktu Džastina un Džesikas laulību līgumā. Naudas plīvurā ir ietīts jautājums par krāpšanu vai sānsoli. Iespējamā «soda nauda» tiek piemērota ģimenes galvai - daudzu meiteņu elkam un sekssimbolam Timberleikam, kaut gan tā nav visai liela - tikai 442 000 eiro, kas uz Timberleika peļņas (pērn viņš nopelnījis 55 miljonus eiro) ienākumu fona izskatās smieklīgi. Reizē tas apliecina arī to, ka Džesika Bīla, kas reiz kādā intervijā atzinās, ka nemāk apieties ar naudu, ir izšķērdīga un baidās bankrotēt, neapprecēja Timberleiku tikai naudas dēļ.

Džolijas un Pita prasības apkopotas 100 lappusēs

Protams, par Brandželīnu dēvētā Holivudas superzvaigžņu laulības līguma saturs ir noslēpums, taču ir zināms tā apjoms - vairāk nekā 100 lappušu sīkā drukā. Holivudas slavenākie juristi apliecina, ka dokuments ir rekorda vērts un Andželīnas Džolijas (41) un Breda Pita (52) laulību līgums ir viens no apjomīgākajiem ģimenes tiesību vēsturē. Eksperti gan zina teikt, ka tajā atrunātas vissīkākās attiecību un ģimenes situācijas, kuras var rasties šķiršanās gadījumā, sākot no aizbildniecības pāra sešiem bērniem līdz pat nekustamo īpašumu un mantas skrupulozai sadalei. Pārdomāt laulības līguma vissīkākās detaļas abiem bija gana laika, jo pāris apprecējās pēc vairāk nekā deviņu gadu kopdzīves un sešu bērnu ienākšanas ģimenē. Publiski zināms, ka Pita neuzticības gadījumā primārās aizbildniecības tiesības pār bērniem pāriet Džolijas ziņā. Interesanti, ka šī laulību līguma punkta tapšanas iniciators bijis Breds Pits. Zināms arī, ka pāris noslēdzis līgumu par mantas šķirtību un laulības šķiršanas gadījumā katram paliek tas, kas tam ir piederējis. Pāra kopējā bagātība tiek lēsta 376 miljonu eiro apmērā, kur lielākā daļa tomēr ir Pita nopelns. Kopdzīves laikā nopelnītais pāriet trasta fondā, kura aktīvi ir sadalīti sešās vienādās daļās, kā arī pāra labdarības fondā. Šķiroties šo naudu nav iespējams iegūt arī jauniem dzīvesbiedriem vai bērniem.

Holmsai jāpavada Krūzs uz citām planētām

Vēl viens milzis, monstrs un rekordists ģimenes tiesībās ir Toma Krūza (54) un Keitijas Holmsas (37) nu jau bijušās laulības līgums. Šķiroties mazpazīstamā Holivudas aktrisīte Keitija Holmsa, kura izlēma pamest vīru - Holivudas superzvaigzni Krūzu, tika tikai pie 354 000 eiro, kuri nebija domāti viņai, bet gan abu kopīgās meitas Suri uzturēšanai. Pārējo naudu Holmsai nācās pelnīt pašai, ja jau reiz nolēma pamest tik kolosālu puisi kā Toms Krūzs, kura ikgadējie ienākumi nav mazāki par 26-44 miljoniem eiro. Laulības līgums liecina tikai par Holmsas jūtu patiesumu, ja reiz viņa bija piekritusi šādiem noteikumiem. Taču 2006. gadā parakstītajā Holmsas un Krūza laulības līgumā bija vēl arī daži punkti, kas padarīja šo dokumentu īpaši interesantu. Šie punkti, protams, attiecās tikai uz Keitiju. Piemēram, vienmēr piekrist un samierināties ar vīra viedokli, kā arī sievas obligāts pienākums ir uzturēt laimīgas ģimenes gaisotni. Tabu tēma ģimenes lokā ir homoseksuālisms, par kuru nedrīkstēja dzīt pat jokus. Neapšaubāmi Holmsai bija arī jāpieņem vīra reliģiskā pārliecība un jādzīvo saskaņā ar scientoloģijas baznīcas un reliģijas guru Rona Habarda mācību. Visinteresantākais no 900 līguma punktiem, kas arī attiecās uz scientoloģijas reliģiskajiem uzskatiem, proti, ja no Galaktiku konfederācijas uz Zemes atbrauks kosmosa kuģis ar citu planētu civilizācijām un gribēs pārvietot Tomu Krūzu uz augstāko planētu, Keitijai vajadzēja būt gatavai doties līdzi vīram. Kopš pāra šķiršanās 2012. gadā visa pasaule var vērot, cik brīva, dzīvespriecīga un veiksmīga ir kļuvusi Holmsa, kas viena audzina meitu un atzīst, ka ir laimīgāka nekā jebkad. Un viņu var saprast!

Kidmena maksā vīram par gadu bez narkotikām

Vēl viena bijusī Toma Krūza sieva Nikola Kidmena (49), kas izrāvusies no scientoloģijas baznīcas diktatūras, atradusi jaunu ģimenes laimi, kuru tik rūpīgi sargā un lolo, ka ir gatava pat piemaksāt. Par katru gadu, ko viņas laulātais draugs, kantrimūzikas zvaigzne Kīts Ērbans (48) pavadīs bez narkotiku lietošanas, viņa sava vīra kontā pārskaita 531 000 eiro. Atgādināsim, ka kādreiz Ērbans bija atkarīgs no narkotikām, no kuru lietošanas viņam pirms pāris gadiem izdevās atbrīvoties, un diez vai tas notika tikai sievas naudas dēļ. Ērbans ik gadu nopelna no 8 līdz 13 miljoniem eiro. Izskatās, ka pie visa vainīga ir tomēr mīlestība, nevis nauda un postoša atkarība.

Vīram jāatbild par Madonnas emocionālo stāvokli

Madonnas (58) laulība ar Gaju Ričiju (47) ilga astoņus gadus un tika pārtraukta pēc popdīvas iniciatīvas. No šķiršanās lielāko labumu ieguva britu kinorežisors Gajs Ričijs, kurš beidzot varēja uzelpot no Madonnas, kā daudzi runā, tirāniskās kundzības un kontroles. 2000. gadā laulāto starpā parakstītājā līgumā no Gaja tika prasīts ikdienā lasīt grāmatas par augstākās garīgās realitātes izzināšanas mācību - kabalu, kā arī «visiem spēkiem censties uzlabot sievas emocionālo un garīgo stāvokli» un turklāt nekad ar viņu nestrīdēties. Šādus nosacījumus izturēt izdodas ne kuram katram vīrietim. Tomēr tad, kad slavenā mūziķe izlēma, ka abu savienībai ir pienākušas loģiskas beigas, tiesas dokumentos par šķiršanās iemeslu viņa norādīja «vīra bieži nepārdomāto uzvedību un nesaprātīgo rīcību». Iespējams, pāris tomēr ikdienā strīdējās un vīrs pietiekami labi nespēja uzlabot Madonnas garīgo stāvokli. Kā atzina pats Ričijs, viņš šķiršanos smagi pārdzīvoja, jo patiesi mīlēja popzvaigzni. Vēlāk, atceroties abu laulību, kinorežisors gan nodēvēja savu bijušo par «garīgu bremzi», lai ko arī tas nozīmētu, zinot Madonnas hiperaktīvo un superveiksmīgo personību.

Džonsa parūpējusies par gruntīgu mantojumu

2000. gadā velsiešu skaistule un kinozvaigzne Ketrīna Zeta Džonsa (46) un Holivudas leģenda Maikls Duglass (71) parakstīja laulību līgumu. Dokuments bija pamatīgs un sastādīts tā, lai maksimāli aizstāvētu Ketrīnu no jebkādiem nepatīkamiem pārsteigumiem no vīra puses. Ņemot vērā Holivudas veterāna Maikla Duglasa - no seksa un uzdzīves atkarīgās zvaigznes reputāciju, šāda piesardzība bija attaisnojama, un tas, ka Duglass piekrita šādam līgumam, darīja viņam godu. Līgums paredzēja, ka Ketrīna šķiršanās gadījumā par katru laulībā nodzīvoto gadu saņems 2,4 miljonus eiro. Duglasa sānsolis tika novērtēts 4,4 miljonu eiro vērtībā, kas izrādījās ļoti lēti, jo iepriekšējā laulībā Duglasam sānsolis tiesā izmaksāja 53 miljonus eiro. Kopš laulību līguma parakstīšanas brīža jau pagājuši 16 gadi, bet slavenais pāris joprojām ir kopā, kas liek domāt, ka ne viss slēpjas naudā.