Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

Ingušijas galva apdāvina Turcijas olimpisko vicečempionu

© ingushetia.ru

Ingušijas galva Junusbeks Jevkurovs uzdāvinājis auto "Toyota Camry" un dzīvokli šajā Ziemeļkaukāza republikā dzimušajam cīkstonim Zelimhanam Kartojevam, kurš kā Selims Jašars zem Turcijas karoga izcīnīja 86 kilogramu brīvās cīņas sudraba medaļu Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

Zelimhans Kartojevs izauga un par cīkstoni kļuva Ingušijā, Krievijas federācijas mazākajā Ziemeļkaukāza republikā, kur dzīvo nepilns pusmiljons cilvēku. 2013. gadā šis sportists kā Selims Jašars sāka pārstāvēt Turciju. Riodežaneiro spēlēs Jašars aizcīnījās līdz 86 kilogramu finālam, kur ar 0:5 zaudēja turnīra neapstrīdamajam galvenajam favorītam Abdulrašidam Sadulajevam (Dagestāna, Krievija).

"Divi olimpisko spēļu medaļnieki no Ingušijas - liels panākums un liels stimuls. Ir, uz ko tiekties jaunatnei," 25.augustā atzina Ziemeļkaukāza republikas galva Junusbeks Jevkurovs, izsniedzot auto atslēgas Turcijas olimpiskajam vicečempionam brīvajā cīņā Zelimhanam Kartojevam (Selimam Jašaram) un Krievijas olimpiskajam čempionam džudo Hasanam Halmurzajevam (81 kg). Arī šo sportistu treneri saņēma dzīvokļus un automašīnas.

Kā zināms, Ziemeļkaukāza republiku cīkstoņi nereti pārstāv citas valstis, jo iekļūt Krievijas izlasē ir ļoti grūti. Šajā sakarā lielākā cīkstoņu ražotne ir Dagestāna.