Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Sieviete intīmas sarakstes laikā no vīrieša izvilina internetbankas datus

© Valsts policija

Valsts policija saņēma informāciju no kāda vīrieša par jaunu sievieti, kura nelikumīgi izmantojusi viņa internetbankas datus.

Tika noskaidrots, ka vīrietis ar aizdomās turamo dāmu sarakstījies kādā seksuāla rakstura interneta portālā. Sieviete solījusi atsūtīt erotiska rakstura video un ieslēgt tiešsaistes saraksti, par to prasot uz viņas bankas kontu pārskaitīt konkrētu naudas summu. Sarakstes biedrs naudu uz viņas kontu pārskaitījis. Pēc tam sieviete palūgusi, lai vīrietis atsūta savus internetbankas datus. Tādējādi viņa varētu ieiet viņa bankas kontā un pati savām acīm pārliecināties, ka nauda tik tiešām ir pārskaitīta.

Vīrietis atklājis aizsargājamos bankas datus, taču dāma viņa uzticēšanos izmantojusi ļaunprātīgi. Veicot vairākus naudas pārskaitījumus, viņa no vīrieša bankas konta uz savu pārskaitījusi kopā 180 eiro. Tiesa, tā nav visa nauda, kas atradās uz kartes. Apkrāptais vīrietis visvairāk bija sašutis par to, ka dāma nav pildījusi solījumu atsūtīt erotiska rakstura video, nevis nelikumīgi pārskaitījusi naudu.

Policisti, noskaidroja sievietes personas datus un uzsāka viņas meklēšanu. Vakar, 21. jūlijā, Rīgas Teikas iecirkņa Kriminālpolicija aizturēja aizdomās turamo 1993. gadā dzimušo meiteni. Noskaidrots, ka viņa iepriekš nav sodīta.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Atgādinām, ka savi personas dati un bankas paroles ir jāsargā un nedrīkst šo informāciju bezatbildīgi izpaust citiem.