Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Maestro Paula dziesmas dēļ saplūcas Tīna un Rakovska

© F64

Karjeras laikā vairākkārt no dziedātājiem piedzīvojis cīniņus viņa komponēto dziesmu dēļ, Maestro atklāj, ka visādi ir bijis un kādi tik numuri ir piedzīvoti.

Lūk, kā Samanta Tīna raksturo dziesmu, kas nonāks viņas repertuārā: «Man vienmēr ir bijušas lielas bailes no Maestro. Tas tāpēc, ka es ļoti viņu cienu un respektēju. Nekad neticēju, ka pienāks diena, kad pats Raimonds Pauls man personīgi piezvanīs un piedāvās iedziedāt savu dziesmu! Bet brīnumi, kā redzams, notiek! Un viens no maniem lielajiem sapņiem ir piepildījies. Vēl brīdi šaubījos, vai spēšu attaisnot Maestro cerības, taču viss izdevās. Jāņa Petera vārdi lieliski atbilst manām šābrīža izjūtām.»

Kur nu bez intrigām!

Kamēr Samanta priecājas par jauniegūto dziesmu, tikmēr šovbiznesa aprindās izskan runas, ka Agnese Rakovska esot sarūgtināta par šādu Maestro lēmumu, jo arī viņa bija cerējusi, ka minēto dziesmu Raimonds Pauls dāvinās nevienam citam kā viņai. »Vakara Ziņu« redakcijā vērsās kāda Latvijā populāra mūziķe, kas gan vēlējās palikt anonīma, un pastāstīja, ka Agnese Rakovska esot pārskaitusies uz Samantu par šādu notikumu pavērsienu ar Maestro jauno dziesmu. «Rakovska negaidīja šādu iznākumu un bija pārliecināta, ka tā dziesma tiks viņai. Turklāt zinu, ka Agnese šo dziesmu gribēja arī pārveidot, bet viņai neizdevās, jo Maestro laikus to uzdāvināja Samantai, kas šo dziesmu ar savu labi nostādīto balsi padara emocionāli jaudīgu un baudāmu,» prātoja anonīmā mūziķe.

Situāciju skaidro Maestro

Lai ieviestu skaidrību, kāpēc Maestro šādi rīkojies, »Vakara Ziņas« sazinājās ar Raimondu Paulu: «Nē, nē, viss ir kārtībā. Šī dziesma nebija speciāli nevienai no viņām rakstīta. Gribēju ar skaņu režisoru šīs dziesmas ierakstam citu balsi izmēģināt. Tāpēc es palūdzu vienkārši Samantu nodziedāt šo dziesmu. Paldies Dievam, ka nekļūdījāmies, jo Samantai labi sanāca. Un izrādījās, ka viņai šī dziesma pēc stila derēs «Jaunā viļņa» konkursā, kurā viņa šogad piedalīsies. Paldies Dievam, ka nekāda skandāla tur nav. Viss ir kārtībā. Agnese man nav uzbrukusi, man ar viņu ir normālas attiecības un nav par ko uztraukties. Šajā gadījumā Samantai šī dziesma ir piemērota gan konkursam, gan viņas stilam. Agnesei taču ir savs repertuārs, viņai nav par ko uztraukties. Dabīgi, kā tas viss ar to dziesmu izvērtās, mēs jau sapratām un gaidījām, ka »Vakara Ziņas« sāks interesēties.»

Vaicājot, kā Maestro vērtē Samantas dalību jaunajā izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis», kas no 3. līdz 9. septembrim norisināsies Krievijas kūrortpilsētā Sočos, Pauls ir pārliecināts, ka dziedātājai klāsies labi: «Viņa jau vienmēr ir ļoti labi uzstājusies. Tikai vienmēr viņai kaut kas ir patraucējis iegūt pirmās vietas, tāpēc Tīna palikusi otrajā plānā. Es jau cenšos viņu lietās tur tik ļoti neiejaukties, bet man ir prieks, ka Samantai tik labi izdevās šīs dziesmas ieraksts. Viņa šajā dziesmā parāda savas balss iespējas.»

Arī Agnese Rakovska sarunā ar »Vakara Ziņām« apstiprina, ka netur ļaunu prātu uz Samantu Tīnu. Tiesa gan, Agnese nosaka, ka viņai laikam nevajadzētu neko šajā sakarā komentēt. Taču piekrīt paskaidrot savu nostāju: «Viss ir kārtībā. Un dziesmai ir savs liktenis. Šobrīd dziesmu iedziedāja Samanta! Bija tāda versija, ka es dziedu šo dziesmu, bet dzīvē laikam ne vienmēr sanāk tā, kā ir paredzēts, un notiek tā, kā tam jānotiek. Tā ka viss kārtībā! Lai Samantai viss izdodas un šī dziesma nes veiksmi. Es turēšu par viņu īkšķi!»

Lai cīnās, galvenais, ka līķu nav!

Raimonds Pauls tikai smejas, ka viņa dziesma radījusi tik lielu ažiotāžu un aizkulisēs par to vien tik runā. «Nu varbūt kaut kādas pārrunas bija abu dziedātāju starpā, bet tas jau regulāri mākslinieku starpā notiek, vai ne!?» Vaicāts, vai Maestro savas karjeras laikā vairākkārt no dziedātājiem piedzīvojis cīniņus viņa komponēto dziesmu dēļ, viņš atklāj, ka visādi ir bijis un kādi tik numuri ir piedzīvoti. «Es jau pats tam tik lielu vērību nepiegriežu. Bet dabīgi, ka dziedātājam ir svarīgi, lai viņš varētu izveidot savu repertuāru. Un katru dziesmu, kas dziedātājam atnes panākumus, ir svarīgi iekļaut savā repertuārā,» tā Pauls.

Maestro par iespējamo cīniņu viņa dziesmu dēļ tikai smejas. Taujāts par šovbiznesa intrigām, viņš nosaka: «Ai, nu labi! Pasmaidiet! Galvenais, ka nav līķu!»