Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Virsnītes ģimene ceļā uz Maskavu nozaudē auto numurzīmi

Apstājušies Daugavmalas gleznainajā pieturvietā pie «Liepkalnu» maiznīcas, Kristīne uz rokām šūpina mazo dēlēnu Kasparu. Ģimene vēl nenojauš, ka viņus sagaida neliels stress, pirms nokļūšanas galapunktā © Dana Dravniece

Nesen »Vakara Ziņas«, dodoties komandējumā uz Vidzemi, Rīga–Daugavpils 117. kilometrā pie Pļaviņu novada Klintaines pagasta «Liepkalnu» kafejnīcas un maiznīcas sastapa TV raidījuma «Māmiņu klubs» vadītāju Kristīni Virsnīti ar ģimeni – vīru Kasparu Virsnīti, vecāko meitu Amēliju (6) un četrus mēnešus veco dēlēnu Kasparu.

Izstaipījuši kājas pirms tālā ceļa gleznainajā Daugavas krasta pieturvietā, Virsnīšu ģimene, ērti iekārtojušies savā automašīnā, devās prom. Taču dažas stundas pēc pieturvietas Rīga-Daugavpils 117. kilometrā, nonākuši pie Krievijas Terehovas robežpunkta, Virsnīši, nostāvot stundu garā rindā, secināja, ka viņu autiņam pazudusi numurzīme. Sastapušies ar šo ķibeli, ģimene vis neapjuka. Kristīne sociālajos tīklos aicināja palīdzēt ikvienu, kas brauc ceļa posmā Rīga-Terehova, un gadījumā, ja pamana numurzīmi, lai ziņo viņai. Taču strauji tuvojās darba nedēļas izskaņa un pilnībā paļauties uz sociālajiem tīkliem nevarēja. Virsnīši nekavējoties vērsās pie visām nepieciešamajām instancēm, lai atrisinātu šo situāciju un nokļūtu Maskavā. Viņiem paveicās, jo Latgalē izrādījās ļoti pretimnākoši ļaudis. Pēc piedzīvotā Kristīne sociālā tīkla «Facebook» profilā raksta: «Mūsu šodienas piedzīvojumi: Terehovas robežpunktā, dodoties uz Maskavu, kur pavadīsim turpmākās trīs nedēļas, robežsardze atklāja, ka esam nozaudējuši numura zīmi. Klusi cerējām, ka pastāv iespēja tikt pie jaunas numura zīmes, nemērojot visu ceļu atpakaļ uz Rīgu. Taču, nē, saņēmām vēl 30 eiro naudas sodu, jo numura zīme nozaudēta... Un tad notikumi steidzās cits pēc cita, nokļuvām riktīgā karuselī: zvans CSDD, kur uzzinām, ka Rēzeknē varam tikt pie jauna numura, taču, ak, vai, darba dienas beigas, nodaļa tiek slēgta pēc divām minūtēm. Pēc sarunām ar Rēzeknes nodaļas visiem darbiniekiem vienojāmies, ka viņi mūs gaidīs. Līdzīgas sarunas notiek ar «Privatbank» darbiniekiem gan Rīgā, gan Rēzeknē, jo jātiek pie jaunas izbraukšanas pilnvaras (auto joprojām līzingā). Rēzeknes CSDD mūs sagaidīja ar atplestām rokām un smaidiem! Arī bankā cilvēki nedevās mājās, lai baudītu brīvdienu sākumu, tā vietā teica, ka mums palīdzēs. Mēs vēlamies pateikties šiem jaukajiem un labsirdīgajiem cilvēkiem, kuri mūs uzklausīja un nepameta vienus, tas liek ticēt labajam!»

Kristīnes vīrs Kaspars Virsnītis darbojas velobiznesā. Tādēļ Virsnīši aktīvi piedalās dažādos riteņbraucēju pasākumos, kā arī paši aktīvi vizinās ar dažādiem velosipēdiem. Arī šoreiz tālajā ceļā uz Krieviju Virsnīši devās ar saviem braucamajiem, kas bija piestiprināti pie spēkrata bagāžas nodalījuma. Sociālajos tīklos Kaspars norādījis par Maskavā grandioza divriteņu un to aksesuāru veikala «Mosgorbike» atklāšanu 11. maijā.

Ja, no malas raugoties, šķiet, ka grūti vecākiem ar tik maziem bērniem doties tālā ceļā, tad Kristīne šādu pieņēmumu atspēko raidījumā «Māmiņu klubs», paskaidrojot, ka tālos ceļojumos visa ģimene dodas kopā, jo tādējādi bērni iepazīst citu pasauli un paplašina redzesloku.