Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Astrologi brīdina, ka gaidāms spriedzes pilns laiks

© F64

Marts ir aptumsumu mēnesis, un tas var saasināt gan personīgās emocijas, gan ārējās izpausmes, atstāt ietekmi uz dažādām norisēm sociālajās sfērās. Aptumsumu laiks bieži vien rada spriedzi cilvēkos individuāli un sabiedrībā kopumā.

Saule – personība, Mēness – emocijas

Astroloģijā Saule simbolizē dzīvību, vitalitāti, personības enerģiju, kas virzās uz pilnveidošanos un izaugsmi. Mēness savukārt atbild par iekšējo pasauli, emocijām un mātišķām jūtām.

Aptumsumu periodā abi spīdekļi savu būtību demonstrē izkropļotā veidā. Patiesu pārdzīvojumu vietā – juceklīgas emocijas un ilūzijas. Saule atslābst, un spēki nevirzās uz attīstību. Problēmas un nesaskaņas saasinās, un sīkumi kļūst nozīmīgi, bet svarīgās lietas paliek otrajā plānā.

«Uzpeld» karmiskas tēmas

Saules aptumsums 9. martā jau aiz muguras, bet Mēness aptumsums 23. martā vēl priekšā. Tradicionāli astroloģijā tiek uzskatīts, ka aptumsumu laiks ir īpašs un liek risināt nopietnus, varētu pat teikt – karmiskus, jautājumus. Visās dzīves jomās.

Diezgan biežu aptumsumu periodos cilvēki izskaidrojas un šķetina attiecību jautājumus. Aptumsumu periodā var notikt liktenīga iepazīšanās vai dramatiska šķiršanās. Ja nu gadījumā dzīvē kādas attiecības ir problemātiskas, ieilgušas un mokošas, tieši starp aptumsumiem šos samezglojumus var izdoties atrisināt.

Sabiezinātās krāsās

«Astrologi.lv» veidotājs Kristaps Baņķis, komentējot šābrīža periodu, uzsver: «Šoreiz abi aptumsumi īpaši sabiezina krāsas, jo 9. martā sakrīt ar Mēness pietuvošanos Zemei – perigeju, bet tieši 23. martā planetārie grandi Jupiters un Saturns sastājušies viskonfliktējošākajā pozīcijā. Starpaptumsuma laikā izlādēsies viss, kas vien sakrājies. Tiks izrakti kara cirvji un tukšoti karmas trauki.»

Par mierinājumu astrologs gan piebilst, ka Latvija nebūs sarežģījumu pirmrindniece, jo valsts horoskopā periods iezīmējas tāds snaudulīgs, bez lielas viļņošanās.

UZZIŅAI

Starpaptumsumu periods sākās 9. martā pulksten 3.57 ar pilnu Saules aptumsumu un noslēgsies 23. martā pulksten 13.47 ar pusēnas Mēness aptumsumu.

Ne viens, ne otrs aptumsums Latvijā nav redzams, taču enerģētiskā ietekme vienalga ir jūtama.

Saules aptumsums notiek tad, kad Mēness atrodas starp Zemi un Sauli un aizsedz Saules disku.

Mēness aptumsums notiek tad, kad Zeme atrodas starp Sauli un Mēnesi un Mēness ieiet Zemes ēnā. Mēness aptumsums iespējams tikai pilnmēness fāzē.