Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: "Lauku sētas" Mārtiņš ar naudas diedelēšanu nokaitina nāciju

© VZ arhīvs

LNT šova «Lauku sēta» fināls noslēdzās pērnā gada nogalē, un tajā uzvaras laurus plūca Mārtiņš Ainis Roga. Tikai tagad, saņemot uzvarētāja balvas, Mārtiņš nolēma lūgt publiski palīdzību. Lai nebūtu vienam jābrauc dāvinātajā ceļojumā uz Brazīliju un viesnīcas numuriņā jānakšņo ar svešu personu, viņš lūdz saziedot naudu, lai ceļojumā varētu doties ar mīļo sievu Solvitu.

Mārtiņa Rogas ģimene dzīvo Talsu novada Laidzes pagastā, meža vidū. Ar ko tik šī strādīgā ģimene nenodarbojas! Rogas visu cauru gadu rosās pa savu lauku saimniecību un audzina divu bērnus, kas pieņemti no bērnunama. Lai papildinātu un uzlabotu savu lauku saimniecību, Mārtiņš piedalījās arī «Lauku sētas» šovā, kur godīgā cīņā kļuva par tā uzvarētāju. Mārtiņš pēc saņemtajām dāvanām neslēpa arī publiski savu sarūgtinājumu. «Laikam sākotnēji biju pārpratis šova balvu apmērus, ko reklamēja televīzijā. Tāpēc gribu vērst uzmanību, ka tie, kas pieteiksies turpmāk šajā šovā, lai izpēta reklāmas, ja nevēlas piedzīvot vilšanos ar balvu apmēriem,» sarunā ar »Vakara Ziņām« stāsta Mārtiņš.

Tādējādi, lai tiktu uz Brazīliju kopā ar sievu, Mārtiņš vērsās pēc palīdzības sociālajos tīklos. Lai tie, kuri vēlas, ziedo naudu viņa sievas Solvitas ceļojuma biļetei. Mārtiņš pat deva nosaukumu savam kliedzienam pēc palīdzības – «Misija Brazīlija». «Pagājušajā gadā populārajā televīzijas šovā «Lauku sēta» piedalījos un uzvarēju, iegūstot galveno balvu – ceļojumu uz Brazīliju, kas tiešām ir pasakaini un jauki, tomēr ceļojums ir vienai personai, un ļoti vēlos šo ceļojumu pavadīt kopā ar sieviņu, tomēr apzinos, ka nebūs iespējas sakrāt vajadzīgo summu 3965 eiro ceļojuma iegādei. Tāpēc lūdzu tos, kuri tiešām mani saprot, ziedot šai misijai, lai ceļojumu varu izbaudīt kopā ar savu sieviņu.

Ja saziedotā summa pārsniegs biļetes cenu, nauda tiks atgriezta ziedotājam vai, vienojoties ar ziedotāju, novirzīta labdarības mērķiem. Paldies jau pirmajiem ziedotājiem!!»

Šis lūgums sadusmojis vairākus ļaudis, kas Mārtiņa lūgumu nodēvējuši par nekaunīgu un zemisku rīcību. Ir arī ļaudis, kas aizstāv Mārtiņa lūgumu pēc ziedojumiem un novēl viņam savākt nepieciešamo summu.