Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Policijas šefs Ints Ķuzis pārsteidzoši notievējis

Skat, jau sejas vaibsti liecina, ka Latvijas galvenais policists ir uzlabojis formu un nometis 40 kilogramus © F64

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis (53) ilgi meklēja veidus un iespējas, kā notievēt, līdz pagājušajā gadā viņam tas beidzot izdevās. Pirms diētas ievērošanas Ķuzis svēra 147 kilogramus. Tagad, nometis svaru, viņš saņem neskaitāmi daudz komplimentu un jūtas kā 33 gadus vecs vīrietis.

Ko tik visu neizmēģināja

«Jau krietnu laiku vēlējos atbrīvoties no liekā svara. Katram jau ir sava notievēšanas formula, un nav vienota standarta. Katram jāmeklē savs veids, kā zaudēt liekos kilogramus. Ko tik visu, apmeklējot dietologus, nebiju izmēģinājis, bet kaut kā nesanāca. Sapratu, ka vairs ar to nevēlos sadzīvot un problēma ir jāatrisina. Pirmais un galvenais, sākot tievēt, ir jābūt pārliecībai, ka vēlies notievēt un citu variantu vairs nav. Atradu sev piemērotu diētu un ar milzīgu gribasspēku un raksturu panācu vēlamo efektu,» stāsta Ķuzis.

Pirms diētas uzsākšanas Valsts policijas priekšnieks ēdis visu, ko sirds kāro. «Man ļoti garšoja alus, es biju alus mīļotājs. Nu jau kā gadu alu vairs neesmu lietojis. Tad pilnībā atteicos no saldinātajiem dzērieniem – «CocaCola» un limonādes. Tālāk atteicos no konditorejas izstrādājumiem, baltmaizes un kūkām. No maizes izstrādājumiem ēdu tikai pilngraudu rupjmaizi.

Mana veiksmes formula ir ūdens, ko lietoju gan iekšķīgi, gan ārīgi. Katru rītu es sāku ar stindzinoši aukstu dušu, kurā pavadu septiņas minūtes. Un iekšķīgi dienas laikā izdzeru aptuveni trīs litrus ūdens.

Pusgadu ievēroju šo diētu. Sāku 2015. gada 31. janvārī un pabeidzu jūnija vidū pirms Jāņiem. Pavisam nometu 40 kilogramus. Pirms uzsāku diētu, man bija 147 kilogrami. Šai diētai algoritms ir pavisam vienkāršs. Ja pusgada laikā var nomest 40 kilogramus, tad mēneša laikā tos 40 kilogramus var dabūt atpakaļ, ja neievēro veselīgu dzīvesveidu. Ir laimīgs tas cilvēks, kuram ir lieliska vielmaiņa. Jo visa problēma jau ir vielmaiņā, un tiem, kam ir liekā svara problēmas, ir jāsaprot, kā to vielmaiņu iekustināt. Man to iekustināt izdodas ar ūdeni – auksto dušu un ikdienā izdzerto ūdeni,» sarunā ar »Vakara Ziņām« uzskaita policijas šefs.

Lūdz padomu, kā uzvarēt cīņu ar lieko svaru

Pēc diētas sekojis nākamais izaicinājums. «Pēc svara nomešanas jāmāk ar to sadzīvot, lai atkal nepieņemtos svarā, jo visu mūžu jau uz diētas nedzīvosi. No pērnā gada jūnija, kā pabeidzu ievērot diētu, man ir 107 kilogrami. Tā es turos! No rīta vairāk ēdu pārtiku, kas satur ogļhidrātus, pusdienlaikā olbaltumvielas, bet vakarā divas stundas pirms gulētiešanas iedzeru mazkaloriju paniņas. Protams, reālajā dzīvē ir arī dažādas jubilejas un pasākumi un gadās norauties. Teikšu godīgi, ka šajā laikā esmu arī reizēm pieēdies un iedzēris alkoholu. Taču galvenais, ka nedrīkst ar to aizrauties,» atklāj Ķuzis.

Vaicājot, vai, metot nost svaru, policijas šefs arī veicis sportiskās aktivitātes, viņš skaidro: «Dieva dēļ, ja gribas ko fiziski aktīvu darīt, nevajag skriet, jo skriešana ir ļoti individuāla lieta. Trīs reizes nedēļā pa stundai gāju pastaigāties ātrā solī. Nedēļā 150 minūtes. Tagad gaidu, kad kļūss siltāks, un tad mans draugs būs divritenis.»

Pēdējā gada laikā Ints Ķuzis jau divas reizes paguvis nomainīt savu garderobi, tajā skaitā arī policijas mundieri. Draugi un paziņas, satiekot Ķuzi jaunajā izskatā, apber viņu ar komplimentiem. Turklāt cilvēki, kuriem ir līdzīgas problēmas, zvana Ķuzim un lūdz padomu, kā uzvarēt cīņu ar lieko svaru.

Nometis liekos kilogramus, Ķuzis savos 53 gados jūtas kā 33 gadus vecs vīrietis: «Sākumā man likās neticami, ka būs iespējams nomest svaru. Taču ja ir blakus kolēģi, kas vēl parāda piemēru! Tas arī mani iedvesmoja, jo vai tad es sliktāks, ka nevaru sasniegt labu rezultātu un uzlabot formu.