Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Topošajam premjeram Kučinskim 17 gadu jaunāka sieva

© F64

Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir nolēmis uzticēt premjera amata pienākumus Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) kandidātam Mārim Kučinskim (54). »Vakara Ziņas« piedāvā iepazīt Kučinski no citas puses, atspoguļojot dažus faktus no jaunā premjera privātās dzīves.

Veiksmīgs vīndaris un neglābjams pīpmanis

Lai gan Māris Kučinskis vienmēr asociēsies ar Valmieru, ko vairākus gadus vadīja, līdz izvēlējās ceļu lielajā politikā un pārcēlās uz dzīvi Rīgā, lauku mājas topošajam premjerministram ir Jērcēnu pagastā. Tur no pavasara līdz rudenim Kučinskis brīvdienās kopj dārzu. Vienubrīd nākamais valdības vadītājs bija aizrāvies ar vīna darīšanu un ar sevišķi veiksmīgiem brūvējumiem pat mēdza cienāt kolēģus Saeimā.

54 gadus vecais Māris Kučinskis ir nelabojams smēķētājs, un pat pievēršanās veselīgam dzīvesveidam – skriešanai un veselīgai ēšanai – nākamo valdības galvu nav piespiedusi atmest mūžīgo kūpināšanu.

Gados jaunāka sieva

Nākamajam premjerministram ir gados jaunāka sieva, ar kuru Kučinski šķir 17 gadu liela vecuma starpība. Šobrīd 37 gadus veco Laini viņš noskatīja, būdams Valmieras mērs, kad jaunā meitene ieradās pilsētas domē kā sabiedrisko attiecību speciāliste. Zinātāji spriež, ka tieši jaunā mīlestība un vēlme aizbēgt no tiesājošiem skatieniem savulaik Kučinski pamudināja pieņemt piedāvājumu iesaistīties lielajā politikā – kandidēt Saeimas vēlēšanās un pirms vairākiem gadiem arī uzņemties Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas vadību.

Šī ir Kučinska otrā laulība, no pirmās viņam ir pieaudzis dēls Gints, bet otrajā dzimis dēls Edgars, kurš vēl mācās skolā. Topošā premjerministra kundzes Laines Kučinskas karjera attīstījusies paralēli vīra gaitām lielajā politikā, un viņa nekad nav balstījusies Māra ietekmē. Laine ilgus gadus vadīja valdības komunikāciju ar medijiem un sabiedrību, bet īsi pirms gadu mijas amatu pameta, kas ir veiksmīga sakritība, jo citādi izveidotos amizanta situācija – vīrs vada valdību, bet sieva par to sniedz komentārus presei.