Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Skaistulīte Kola no Reinika klipa iesaistīta krimināllietā

Daiļā Santa Kola beidzamajā laikā sabiedrībā iziet kopā ar dziedātāju Marku Rivu. Abus saista draudzīgas attiecības. Santa allaž ir eleganta un modīgi saposusies © F64

«Bet, ja kāds uz brīdi mūs šķir, es salūztu – tā tas ir,» jaunajā videoklipā dziesmai «Tikai divi mēs» dzied Lauris Reiniks. Bet, trauslā blondīne, kurai viņš sniedz roku klipā – Santa Kola šovasar ierauta nebūt ne tik romantiskos notikumos. Kādreizējā skaistumkonkursu dalībniece un skaistas dzīves baudītāja, izrādās, iesaistīta kriminālprocesā un viņai jāapmeklē tiesas sēdes krimināllietā par noziedzīgi iegūtu mantu, kurā prasītāja ir «Norvik» banka.

Deviņām fiziskām un deviņām juridiskām personām piemērots aizdomās turamo statuss par krāpšanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju organizētā grupā lielā apmērā. Uz tiesas sēdēm gājusi arī skaistumkaraliene Santa Kola, kur viņa gan nerādīja priecīgu seju, bet bija skumju mākta, tērpusies visa melnā, advokātu un prokuroru ielenkumā.

Tiesa gan, sarunā ar »Vakara Ziņām« Kola liedzas, ka viņai piemērots aizdomās turamās statuss. «Tur pret mani nekas nav ierosināts,» viņa nosaka. Vaicājot, kāpēc tad viņa iet uz tiesu un šajā lietā dominē arī viņas vārds, Santa teic, ka tas tikai tādēļ, ka viņas uzņēmums ar mantu ir nokļuvis saistīto personu sarakstā. Taču vairāk gan viņa neko saistībā ar šo kriminālprocesu pati nekomentē.

Pie vainas, kāpēc Santa Kola iesaistīta šajā kriminālprocesā, ir blondās skaistules sapīšanās ar «igauņu investoriem», kuri ieguldīja naudu viņas un Ellas Fūrmanes jeb DJ Ellas apsaimniekotajā Vecrīgas klubā «Dstyle», ko 2011. gada martā »Vakara Ziņas« jau bija izpētījušas. Tagad izrādījies, ka igauņu investors Andruss Petersons, viņa sieva Tīna Petersone, kura iepriekš bija precējusies ar bijušo iekšlietu ministru un dāmu mīluli Māri Gulbi, iesaistīti krimināllietā, kur «Norvik» banka vēlas atgūt vairāku miljonu kredītu. Nauda ņemta vēja enerģijas parka būvei, bet vismaz daļa izlietota skaistai dzīvei, uzskata izmeklētāji. Igauņi arī no savas puses neesot ieguldījuši tik daudz investīciju, kā apgalvo. Santa Kola bijusi vai vēl aizvien ir valdes locekle vairākās firmās, kas figurē krimināllietā, piemēram, SIA «Ošmaļi Energy», SIA «Arsenal».

Santa Kola savā «Instagram» kontā regulāri publicē foto no ceļojumiem un dzīves baudīšanas. 2014. gada vasaras sākumā viņa publicēja fotogrāfiju no izklaides Montekarlo pieczvaigžņu viesnīcas «La Chèvre d'Or» restorānā kopā ar Tīnu Petersoni. Kad šovasar sākās tiesas prāva, Santa savu «Instagram» kontu «patīrīja» un dažas bildes no turienes pazudušas.