Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Elita Drāke Latvijā meklē skaistākās un gudrākās vecmāmiņas

Lūk, visas 12 sirsnīgākā Latvijas konkursa «Vecmāmiņa 2015» finālistes. Jau nākamajos žurnāla numuros iepazīsimies tuvāk ar visām konkursa finālistēm. © publicitātes foto

  Jogas pasniedzēja Elita Drāke un biedrība «Emergo» jau ceturto gadu pēc kārtas titulē Latvijas uzņēmīgākās sievietes – vecmāmiņas, kuras ir aktīvas, sabiedriskas un ļoti tic, ka ģimene ir vērtība! Par uzvaru sirsnīgākajā konkursā un īstu karalienes kroni sacentīsies 12 vecmāmiņas no dažādām Latvijas vietām.  

 

Ir pagājuši jau deviņi mēneši no konkursa atlases sākuma. Konkursā pieteikuma anketas iesūtīja vairāk nekā 100 vecmāmiņu. Šo mēnešu laikā notika individuālas un neformālas tikšanās ar vecmāmiņām. Un jau 8. augustā norisinājās pusfināls, kad žūrija varēja iepazīties ar 12 fināla pretendentēm. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šoreiz konkursa dalībnieces piedalīsies dažādos tematiskos pasākumos un apgūs jaunas prasmes, iemaņas un, protams, gatavosies fināla pasākumam. Katru sestdienu vecmāmiņām būs gan publiskas, gan personiskas aktivitātes visas dienas garumā. Noslēguma pasākumā tiks atrādīti talantu priekšnesumi, runas un defilē māksla, kā arī īsti karalieņu tērpi.

Šogad jaunākajai konkursantei ir 36 gadi, bet vecākajai 62. Konkursā trīs vecmāmiņas ir no Latgales – Kārsavas, Zilupes un Balviem. Viena no dalībniecēm ir ukraiņu izcelsmes vecmāmiņa, kas lielāko dzīves daļu dzīvo Latvijā. Visas ir ļoti aktīvas vecmāmiņas, ar savu stāstu, gudrību un dzīves filozofiju.