Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Dreģe uzskata, ka Paukštello nav uzstājies dzērumā

© f64

Tautā mīlētā latviešu aktrise Olga Dreģe ir ļoti dusmīga, ka nepamatoti apmelots viņas skatuves kolēģis Jānis Paukštello. »Vakara Ziņas« publicē aktrises pausto viedokli.

«Kad pēc Līgo svētkiem ieraudzīju Jāni Paukštello uz žurnāla vāka ar spieķi un slimo kāju, domāju, ka aktieris būs uzteikts par varonīgi pārciestu operāciju, kas prasa ilgstošu atveseļošanos un liedz iespēju būt uz skatuves. Bet, izlasot rakstu, ļoti noskaitos par nežēlību un cietsirdību pret tautā mīlēto mākslinieku. Gribas jautāt, vai aktieris, kurš strādā bez izejamām dienām un atvaļinājuma, nekad nedrīkst slimot vai pagurt? Lai Dievs dod nepiedzīvot nelaimes un slimības, no kurām neviens nav pasargāts! Tā pļauka, ko Jānis saņēma kā apsveikumu Jāņu dienā, ir nepelnīta!

Mēs kopā esam nostrādājuši uz skatuves veselu mūžu, izbraukājuši Ameriku un citas valstis ar viesizrādēm, un Jānis vienmēr ir skatītājus žilbinājis ar savu balsi, humoru un talantu. Arī ar savu cilvēcisko attieksmi pret darbu. Jānis uz skatuves vienmēr ir bijis formā, nekad nav atļāvies būt dzēris kā daudzi citi lieli mākslinieki. Viņu mīl skatītājs.

Šodien runāt par mūžā piedzīvotām nelaimēm un avāriju ir netaktiski. Pārcietis tik smagas operācijas, Jānis ir spējīgs publiski uzrunāt mūs, sakot: «Latvietis ir stiprs. Būs grūti, bet mēs izturēsim!» Tāda ir viņa morāle.

Jānim aug divi dēli. Jānis juniors mācās Doma kora skolā un dzied tikpat dvēseliski un skaisti kā tēvs. To viņš pierādīja, uzstājoties uz skatuves Teātra dienu koncertā Dailes teātrī.

Pēc izlasītā piezvanīju Jānim un teicu: «Neņem galvā, ka prese, lai kuplinātu savus reitingus, meklē sensācijas!»

Mans novēlējums Jānim ir: izturību un stāvēt pāri skauģu tenkām un apvainojumiem, jo ko Tu ar savu darbu un talantu esi paveicis savā radošajā mūžā, neviens Tev nevar atņemt, tāpat kā skatītāju mīlestību! Skatītāji Tevi gaida atpakaļ uz skatuves! Lai Tev spēks sagatavot savu jauno programmu! Un arī es Tevi gaidu teātrī, jo Tu esi foršs partneris gan komēdijā, gan traģēdijā, un it īpaši dziesmā!»