Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

ŠOKS: 5 valstis, kur būt sievietei ir ļoti bīstami

© Scanpix

Diemžēl, mūsdienu pasaulē vēl eksistē vietas, kur sievietes sava dzimuma dēļ tiek apspiestas un diskriminētas. Šeit apkopotas 5 valstis, kurās sievietes tiek apdraudētas ik dienu.

  1. Afganistāna. Afgāņu sievietes vidēji dzīvo par gadu mazāk kā afgāņu vīrieši – aptuveni līdz 45 gadu vecumam. Sievietēm šeit raksturīgs augsts analfabētisma līmenis. Lielākā daļa afgāņu sieviešu stājas laulība 16 gadu vecumā. 85 % no afgāņu sievietēm dzemdē bez jebkādas medicīniskās palīdzības.
  1. Demokrātiskā Kongo Republika. Karš, kurš joprojām norisinās DKR ir prasījis vairāk kā 3 milijonu cilvēku dzīvību un padarījis sievietes par visapdraudētāko cilvēku grupu. Sievietēm šajā valstī nākas ik dienu saskarties ar dažādiem uzbrukumiem - katru dienu Kongo tiek izvarotas vairāk kā 1000 sievietes. 57% no visām sievietēm cieš no dzemdību komplikācijām, un pēc likuma sievietes nedrīkst parakstīt nevienu juridisku dokumentu bez vīra vai tēva atļaujas
  2. Indija. Ik pa pusstundai Indijā tiek izvarota kāda sieviete. Sievietes Indijā bieži cieš no vardarbības ģimenē, kas tiek uzskatīta par normu un 44, 5 % no visām Indijas sievietēm apprecas nesasniedzot 18 gadu vecumu.
  3. Mali. Mali skaitās viena no nabadzīgākajām valstīm pasaulē, un sievietes laulībā stājas pavisam jaunā vecumā. Katra desmitā Mali sieviete iet bojā dzemdībās, un reti kurai izdodas izbēgt no vietējās „tradīcijas”, kura sevī ietver sievietes dzimumorgānu apgraizīšanu, pēc kuras just baudu intīma kontakta laikā, ir praktiski neiespējami.
  1. Čada. Sievietes Čadā ir praktiski beztiesiskas. Lielākā daļa meiteņu stājas laulība 11 – 12 gadu vecumā. Sievietes ik dienu tiek pakļautas brutāliem uzbrukumiem un vīriešiem savas sievas ir atļauts fiziski iespaidot un izvarot.

Informācija sagatavota pēc takprosto.cc