Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Astrologa versija par Latvijas izlases puišiem

© f64

Jau 1. maijā Čehijas galvaspilsētā Prāgā sāksies 79. pasaules čempionāts hokejā, kurā piedalīsies arī mūsu – Latvijas izlase. Zinošākie hokeja fani noteikti ir izpētījuši izlases sastāvu, pretiniekus un visu pieejamo statistiku. Taču – vai kāds zina, ko par mūsu puišiem saka astroloģija? »Vakara Ziņām« komentārus sniedz sertificēta astroloģe, žurnāla «Praktiskā Astroloģija» galvenā redaktore Guna Kārkliņa.

Sporta astroloģija ir jauns un salīdzinoši maz izpētīts virziens zvaigžņu zinātnē, turklāt izteikt prognozes ir ļoti sarežģīti, jo komandā ir iesaistītas daudzas personas – katra ar savu zvaigžņu karti. Tāpat noteikti jāņem vērā arī pašas komandas zvaigžņu karte, kuru visbiežāk nav iespējams precīzi sastādīt, jo nav zināms konkrēts tās izveidošanas laiks. Tieši tāpēc »Vakara Ziņas« neprognozēs Latvijas izlases startu gaidāmajā hokeja čempionātā, bet gan dos nelielu priekšstatu par mūsu izlases līderiem – no astroloģijas skatupunkta.

MEŽĀZIS Komandas galvenais treneris – ALEKSANDRS BEĻAVSKIS– Mežāzis (dzimis 1964. gada 17. janvārī Baltkrievijā, Vitebskā)

Kādreiz meistarīgais uzbrucējs Aleksandrs Beļavskis par Latvijas izlases treneri kļuva tikai pagājušajā gadā, un skaidrs, ka īstās ugunskristības hokeja sabiedrībā vēl tikai priekšā. Astroloģe Guna Kārkliņa izlases galveno treneri raksturo šādi: «Beļavska astroloģiskajā kartē ir liela Mežāža zodiaka zīmes ietekme, kas norāda uz akurātību un metodiskumu. Šai personai piemīt lieliskas organizatoriskas spējas. Viņš lēnām iet uz mērķi, taču atsevišķas planētu kombinācijas norāda, ka Aleksandrs varētu būt stūrgalvīgs. Bieži ir grūti pieņemt citu cilvēku viedokli. Šiem cilvēkiem ir augstas darba spējas, viņi ir draudzīgi, bet emocijas varētu būt impulsīvas.»

Uzbrucējs LAURIS DĀRZIŅŠ – Ūdensvīrs(dzimis 1985. gada 28. janvārī Rīgā)

Viens no Latvijas izlases meistarīgākajiem un populārākajiem uzbrucējiem Lauris Dārziņš kārtējo pavasari centīsies iepriecināt latviešu fanus ar skaistiem vārtiem. Astroloģe uzbrucēju raksturo kā cilvēku ar gaišu prātu: «Komandas cilvēks ar attīstītu prātu un skaidru mērķa apziņu. Savā dzīvē viņš kā personība atrodas iekšējos meklējumos. Noteikti ar sevi jāstrādā, lai stresa situācijās saglabātu mieru, jo var būt tā, ka prāts saka vienu, bet sirds vēlas ko citu. Jāuzmanās no pārrēķināšanās. Šajā zvaigznājā dzimušajiem patīk komforts un dzīves ērtības.»

Uzbrucējs KASPARS DAUGAVIŅŠ – Vērsis(dzimis 1988. gada 18. maijā Rīgā)

Emocionālais un radošais uzbrucējs, kurš naudu pelna Maskavas «Dinamo» klubā, šogad čempionātā pildīs Latvijas izlases kapteiņa funkcijas. Kasparam būs jāspēj motivēt un savākt komandu kritiskos brīžos, bet ar savu spēli laukumā jārāda piemērs jaunākajiem. «Kaspars ir cilvēks, kurš spēj mērķtiecīgi un metodiski strādāt – virzīties uz nosprausto mērķi. Viņš ir emocionāls, kritiskos brīžos var dinamiski un nepārdomāti izpaust emocijas. Ir tendence «uzsprāgt». Dzīvē vairāk jāmācās skaitīt līdz desmit. Prāts ir kustīgs, darbīgs. Cilvēks ar augstu intelektu, taču atsevišķos brīžos var nākties pārvarēt savu iekšējo nedrošību un šaubas.»

Uzbrucējs JĀNIS SPRUKTS – Ūdensvīrs(dzimis 1982. gada 31. janvārī Rīgā)

Pieredzējušo uzbrucēju Jāni Spruktu astroloģe raksturo kā komandas spēlētāju: «Jāņa astroloģiskajā kartē redzama spēcīga Ūdensvīra zodiaka zīmes ietekme, kas norāda, ka cilvēks spēj darboties komandā. Dzīvē svarīgu vietu ieņem tikšanās un kopā būšana ar domubiedriem. Emocionālā ziņā var būt nesavaldīgs, kā arī reizumis pārrēķināties un nenovērtēt situāciju objektīvi. Dzīves notikumi ir spilgti, un mūža gājums būs piesātināts un notikumiem bagāts. Atsevišķos brīžos jāmācās pārvarēt savas šaubas.»

Vārtsargs EDGARS MASAĻSKIS – Auns(dzimis 1980. gada 31. martā Rīgā)

Ilggadējs Latvijas izlases vārtsargs, kurš ir aizvadījis neskaitāmus fantastiskus mačus un glābis mūsējos šķietami zaudētās spēlēs. Edgaram pagājušā sezona nebija veiksmīga, jo pēc līguma laušanas ar Rīgas «Dinamo» neizdevās debija Šveices čempionātā. «Sarežģīts cilvēks. Viņā ir daudz dinamikas un enerģijas, taču viņš var jūtīgi uztvert apkārtējo cilvēku kritiku un izteikumus. Dažkārt pats var nonākt pretrunā ar sevi un savām emocijām, tāpēc jāmācās savaldīties un sadzīvot ar citiem. Edgaram piemīt laba intuīcija un spēja teju vai zemapziņas līmenī noorientēties situācijās un apkārtējos cilvēkos. Dzīvē var gadīties situācijas, kad jāpārvar sevi,» saka pieredzējusī astroloģe.

Aizsargs KRIŠJĀNIS RĒDLIHS – Mežāzis(dzimis 1981. gada 15. janvārī Rīgā)

Viena no Latvijas izlases un Rīgas «Dinamo» stabilākajām vērtībām – aizsargs Krišjānis Rēdlihs, kuram šajā čempionātā būs jādemonstrē augstākās kvalitātes sniegums. «Nosvērts cilvēks. Spējīgs uz mērķtiecīgu darbu un metodisku strādāšanu, bet tajā pašā laikā – atvērts komunikācijai un jaunām idejām. Krišjānis spēj paskatīties uz lietām no netradicionāla skatupunkta, taču jāsargās no neapdomīgām emociju izpausmēm. Nedrīkst pieņemt lēmumus steigā un nepārdomājot. Dzīvē caur grūtībām var nākties meklēt savu iekšējo, garīgo ceļu.»

Aizsargs KRISTAPS SOTNIEKS – Ūdensvīrs(dzimis 1987. gada 29. janvārī Rīgā)

Viens no labākajiem leģendārā Sanda Ozoliņa skolniekiem šobrīd ir nobriedis parādīt savu labāko spēli, un pasaules čempionātā tieši Kristapam varētu «uzmest aci» kāds Nacionālās hokeja līgas skauts. Eksperte astroloģijas jomā atklāj: «Kristapam astroloģiskajā kartē spēcīgi darbojas Ūdensvīra zīme. Svarīgi atrasties kopā ar domubiedriem un cilvēkiem, kuriem ir tādas pašas intereses kā Kristapam. Pēc savas būtības viņš ir brīvdomātājs – varētu gribēties iet un spēlēt, kā pašam gribas. Iespējams, dzīvē nāksies iet cauri garīgiem meklējumiem. Augstā līmenī prāts un intelekts – cilvēks, kurš spēj it kā ieskatīties nākotnē. Iespējams, ka Sotniekam piemīt «septītais prāts».»

Uzbrucējs MIĶELIS RĒDLIHS – Vēzis(dzimis 1984. gada 1. jūlijā Rīgā)

Reaktīvais Miķelis pēc neveiksmīgas sezonas Jaroslavļas «Lokomotiv» atgriezās Rīgas klubā, kur atkal spēja demonstrēt gana saturīgu sniegumu. «Gan dzīvē, gan uz laukuma Miķelim svarīga ir kopības un savējo izjūta. Viņš allaž atbalstīs un palīdzēs, cik vien ir viņa spēkos. Pirms lēmuma pieņemšanas var iet cauri šaubu periodam, tāpat arī jāuzmanās un jāmācās līdzsvaroties stresa situācijās. Emocijas – dinamiskas, kopumā savaldīgs, bet ja nokaitinās, tad pateiks visu, ko domā, un pat var iespītēties! Iespējams, piemīt laba intuīcija.»

Uzbrucējs ROBERTS BUKARTS – Vēzis(dzimis 1990. gada 27. jūnijā Jūrmalā)

Par allaž jauno un talantīgo uzskatītais uzbrucējs Roberts Bukarts tā īsti vēl nav spējis apliecināt savas spējas augstākajā līmenī. Šogad Latvijas izlases treneris Beļavskis šim uzbrucējam redz vadošu lomu. «Dzīvē un uz hokeja laukuma svarīga ir lietu kārtība. Pēc būtības pedantisks, patīk precizitāte un prognozējamība. Iestāsies par savējiem, taču jābūt uzmanīgam stresa situācijās. Roberts nedrīkst pieņemt lēmumus steigā, un pēc saspringtiem treniņu periodiem noteikti kārtīgi jāatpūšas – ne tikai fiziski, bet arī jāizvēdina galva. Ļoti rosīgs prāts, var būt intereses par visdažādākajām tēmām. Piemīt menedžera dotības.»

Uzbrucējs ANDRIS DŽERIŅŠ – Ūdensvīrs(dzimis 1988. gada 14. februārī Aiviekstē)

Centra uzbrucējs Andris Džeriņš sezonu aizvadīja Rīgas «Dinamo» vienībā, un, līdzīgi kā Robertam Bukartam, šis pasaules čempionāts var izrādīties par pagrieziena punktu visai hokejista karjerai. Astroloģe, raksturojot Andri, stāsta: «Pozitīvs cilvēks, kurš spēj labi sadarboties ar līdzīgi domājošiem, taču jāuzmanās no pārliekas koncentrēšanās uz sevi. Spēj savaldīt emocijas, un patiesībā neviens neuzzinās, ko Andris jūt un domā, ja viens pats neuzskatīs, ka to nepieciešams atklāt. Nedrīkst pieņemt lēmumus apkārtējo spiediena rezultātā, jāieklausās iekšējās sajūtās. Dzīves gaitā var uzkrāt ļoti vērtīgu un viedu pieredzi.»