Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Rajecku koncertiem poš labākā draudzene

Olga Rajecka savu skatuves tērpu iegādi, labošanu un pilnveidošanu beidzamo gadu laikā uzticējusi savai labākajai draudzenei Inārai Trēziņai. © f64

Dziedātājai Olgai Rajeckai beidzamā laikā saposties koncertiem palīdz labākā draudzene Ināra Trēziņa, kas ļoti prasmīgi interneta veikalos iegādājas skatuves kostīmus, apavus un pati savām rokām darina īpašas galvas rotas.

Olga Rajecka, gatavojoties koncertam, sarunā ar »VZ« atzina, ka grupas «Eolika» 35. jubileja viņai ir ļoti īpaša. «Visi esam veseli un dzīvi, un svinam svētkus. Svarīgi, ka mūsu grupai nav nepieciešama īpaša reklāma, jo uz mūsu koncertiem allaž visas biļetes ir izpārdotas.»

Uz vaicājumu, kas nemainīgi daudzu gadu garumā ir «Eolikas» firmas zīme, Olga norāda, ka tas ir dzīvesprieks, lustīgums, astoņdesmito gadu stils un popmūzika.

Popmūzikas karalienes cienīgs kronis

Saposties krāšņajam jubilejas koncertam, grupas dāmām palīdzēja matu un grima māksliniece Mārīte Gaidele, kā arī Olgas labākā draudzene Ināra Trēziņa, kura ikdienā vairākos uzņēmumos pilda grāmatvedes pienākumus.

Ināra ļoti prasmīgi interneta veikalā izvēlas Olgas skatuves tērpus un apavus. Dziedātāja nebeidz slavēt savu draudzeni, atzīstot, ka Ināra ir gan tērpu dizainere, gan arī šuvēja, kura lieliski papildina un uzlabo tērpus ar dažādām detaļām.

Turklāt draudzene jau vairākkārt palīdzējusi veidot Olgai skatuves tērpus. Ināra izvēlējusies grupas «Dāmu pops» koncertu kleitas, gan stilizētus latviešu tautas tērpus Olgas koncerttūrei «Buramdziesmas», kā arī pati savām rokām pagatavojusi desmit krāšņus vainagus. Arī uz grupas «Eolika» jubilejas koncertu Ināra izveidojusi Olgai krāšņu galvas rotu – kroni, kas darināts no pērlītēm un mirdzošiem dimantiem. Kronis Olgas galvā mirdzēja kā latviešu popmūzikas karalienes cienīga galvas rota.

Vienāda gaume un kājas izmērs

Olgas draudzene sarunā ar »VZ« pastāstīja, ka, gatavojoties «Eolikas» svinībām, viņa ne tikai interneta veikalos atradusi Ilonai un Olgai košus skatuves tērpus, bet arī atsvaidzinājusi modes mākslinieces Elitas Patmalnieces darinātos tērpus. «Izvēloties skatuves kleitas, es skatos, kas ir modē. Kā zināms, 80. gadi, kas visspilgtāk raksturo «Eoliku», atkal ir modē,» atzīst Ināra Trēziņa.

Draudzenēm esot līdzīga gaume, tādēļ arī abām tik viegli sastrādāties. Pat kājas izmērs Inārai un Olgai ir gandrīz vienāds. «Ar Olgu burtiski esam uz viena viļņa. Ja tā nebūtu, mēs nemaz nevarētu sadarboties,» nosaka Ināra, kas jau vairāku gadu garumā atbalsta Olgu.