Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Skandalozi

Sabiedrība joko par e-talonu dāvināšanu otrai pusītei Valentīndienā

© Facebook

Sociālajos portālos nesen izplatījies asprātīgs joks par "Rīgas satiksmes" ievērojamo biļešu cenu palielinājumu: "Sagādā savai otrai pusītei dārgu un neaizmirstamu dāvanu! E-talonu 20 braucieniem!"

Komentētāji, šausminoties par paaugstinātajām cenām Rīgas sabiedriskajā transportā, raksta: "Cik izmaksā noīrēt troleibusu uz kāzām? Vai labāk un lētāk limozīnu!?"; "Un dāvana jāpasniedz dārgākaja vietā Rīgā - uz Dienvidu tilta!"; "Sagādā draugam neaizmirstamu adrenalīna devu Valentīndienā - apmaksātu soda kvīti par bezbiļetnieka braucienu Rīgas sabiedriskajā transportā".

Kā jau ziņots, sabiedriskā transporta biļešu cenas pēc 1. februāra Rīgā būs dārgākas nekā Viļņā un Tallinā, salīdzinot biļešu cenas bez atlaidēm, liecina Neatkarīgās pētījums. Viļņā viens brauciens bez atlaidēm maksā 0,64 vai 0,93 eiro (atkarībā no laika limita), Tallinā – 1,10 eiro, biļeti pērkot iepriekš. Rīgā jau šosvētdien viena brauciena cena būs 1,15 eiro.

Daudzu Eiropas galvaspilsētu iedzīvotāji var tikai vēlēties, lai arī viņu pilsētā tiktu ieviesta Tallinas prakse, kur pilsētas iedzīvotāji ar sabiedrisko transportu kopš 2013. gada var pārvietoties bez maksas. Rīgā ar sabiedrisko transportu par brīvu var pārvietoties atsevišķas iedzīvotāju sociālās grupas, piemēram, Rīgā deklarēti nestrādājoši pensionāri un skolēni. Atsevišķās svētku dienās, piemēram, 18. novembrī, gadumijā Rīgas sabiedrisko transportu bez maksas līdz šim ir varējuši lietot visi – gan Rīgas iedzīvotāji, gan pilsētas viesi.