Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Kā tievē Roberto? Mīnus 14 kilogrami

© f64

Latvijā populārākais itālis Roberto Meloni (37) beidzamo gadu laikā arvien vairāk pievērsies veselīgam dzīvesveidam un ļoti rūpīgi kontrolē savu svaru, kas šobrīd ir 82 kilogrami. Dziedātājs piecas reizes nedēļā apmeklē sporta zāli, kur treneru uzraudzībā viņam nākas pamatīgi liet sviedrus.

 Gads sācies bez stresa

Dziedātājs un šovmenis Roberto Meloni atzīst, ka 2015. gads viņam iesācies ļoti mierīgi un harmoniski. «Arī pagājušais gads man bija ļoti veiksmīgs, bet šogad esmu palicis rāmāks un mierīgāks. Ir pazudis nevajadzīgais stress. Man allaž pret sevi ir bijušas augstas prasības, bet beidzot esmu ar sevi apmierināts. Jūtos labi. Esmu sācis sevi vairāk mīlēt. Draugi man vaicā, kā es varu visu laiku būt tik smaidīgs un pozitīvs? Nē, es ne vienmēr esmu tik pozitīvs. Ja man nav labs garastāvoklis, es labāk palieku mājās. Esmu sardīnietis, un mums nav pieņemts ar savām problēmām apgrūtināt citus. Mēs paši cenšamies ar visu tikt galā, bet, ja ir lielas problēmas, tad tuvinieki to noteikti sajūt un palīdz. Sardīnieši ir vienkārši cilvēki.»

Pats sev bargākais kritiķis

Roberto sporta zāli pašā Vecrīgas sirdī apmeklē piecas reizes nedēļā. Intensīvi trenēties Roberto sācis, jo pērn, kad piedalījās TV šovā «Izklausies redzēts», viņam nepatika tas, ko pats ieraudzīja TV ekrānā. Šovā dziedātājam vajadzējis atveidot itāļu dziedātāju Adriāno Čelentāno, kas pēc ķermeņa uzbūves ir slaiks vīrietis. Roberto atzīst, ka bijis ļoti grūti iejusties tik tieva vīrieša tēlā, un viņš sapratis, ka ar steigu kaut kas ir jādara lietas labā. «Kad sāku trenēties, svēru 94,5 kilogramus. Tagad sveru tikai 82  kilogramus. Esmu it kā ticis vaļā no 12,5 kilogramiem, bet mans treneris teica, ka man ir smagi muskuļi, tā ka patiesībā esmu zaudējis 14 kilogramus.

Turklāt katru dienu ir citi treniņi. Bez sportiskajām aktivitātēm es vairs nespētu, jo mana pašsajūta tagad ir krietni labāka. Pirmdienās eju pie Danutes uz vingrošanu ar virvēm jeb siksnām – TRX, tad pie trenerītes Jutas apmeklēju augstas intensitātes treniņu – HIT, bet pie Anatolija uz trenažieru zāli eju divas reizes nedēļā. Esmu daudzās vietās vingrojis, līdz beidzot atradu sporta centru, kur man patīk, jo tur ir starptautiska gaisotne un satieku bieži savus draugus no itāļu vēstniecības. Treneri ir ļoti atvērti un pretimnākoši. Savulaik man bija kauns pārprasīt, kā pareizāk veikt konkrētus vingrinājumus, bet šeit viss notiek dabiski. Tā kā man patīk atklāt jaunas lietas, šogad esmu apņēmies izmēģināt savus spēkus boksa treniņos,» par sportošanas prieku stāsta Roberto.

Intensīvi trenējoties, dziedātājs atbrīvojies gan no liekajiem kilogramiem, gan kļuvis muskuļotāks. «Savulaik man bija diezgan grūti vienlaikus gan dziedāt, gan dejot. Tagad tā vairs nav. Esmu kļuvis pašpārliecinātāks. Man ir vairāk spēka darboties uz skatuves. Turklāt es taču spēlēju izrādēs «Kailie brieži» un «Orli striptiza», kur jādejo striptīzs,» viņš piebilst.

Veselīga āda un mati

Roberto atzīst, ka sportošana viņu norūdījusi, tādēļ beidzamajā laikā slimības vairs neķeras klāt. «Iepriekš, līdzko iestājās ziema, tā man klāt klepus. Nu tā vairs nav. Kopš trenējos, man arī nesāp mugura. Latvijas ziemas nav no vieglajām, un cilvēki bieži jūt nogurumu un bezspēku, mans ieteikums ir tikai viens, sākt sportot.»

Dziedātājs norāda, ka 37 gados vairs nevar vieglprātīgi izturēties pret savu izskatu un veselību. Teju gadu Roberto lieto krila eļļu. «Mana āda kļuvusi labāka, arī mati vairs tā nekrīt ārā. Vēl ikdienā uzturā lietoju amerikāņu produktu «Kyani». Tas ir pagatavots no Aļaskas ogām, kas ir vistīrākās ogas pasaulē, kā arī augļiem un dārzeņiem. Es zinu, ka šo sulas koncentrātu lieto Rīgas «Dinamo» hokejisti.»

Tik grūti atteikties no picām

Runājot par ēdienkarti, Roberto atzīst, ka visgrūtāk viņam ir atteikties no gardajām itāļu picām. Roberto taču ir dzimis un audzis Sardīnijas pilsētiņā Ardarā, kārtīgā lauksaimnieku ģimenē, kur galdā allaž celts sātīgs un barojošs ēdiens. Sākotnēji Roberto mammai Gavinai bijis grūti izprast dēla jauno un veselīgo dzīvesveidu. Taču ar laiku viņa pieradusi pie dēla izvēles un sākusi priecāties, ka Roberto kļuvis tik slaids.

«Kā saka mans treneris – ir jāatsakās pilnībā no baltās indes – cukura un miltiem. Var jau ēst daudzveidīgu uzturu, bet galvenais ir jābūt harmonijā ar sevi. Reizēm jau apēdu gan baltmaizi, gan picu, taču pēc tam nekādā gadījumā nedrīkst vēl mieloties ar saldo ēdienu – tiramisu. Iepriekš pie itāļu espreso kafijas man vajadzēja divas tējkarotes cukura, tagad lietoju brūno cukuru un tikai vienu tējkaroti. Senāk biju rupjmaizes pretinieks, bet tagad tā man ir ļoti iegaršojusies. Man arī dilles ir sākušas garšot. Latvieši jau pie visām zupām liek dilles, un es tagad saprotu, no kurienes ir radies spārnotais teiciens: «Ej dillēs!» Un šo teicienu es uztveru nevis negatīvi, bet gan kā norādi, ka jāsāk dzīvot veselīgāk. Ļoti reti lietoju uzturā cūkgaļu, bet priekšroku dodu vistas un tītara gaļai. Ja gribas kaut ko saldu, tad apēdu kādu gabaliņu melnās šokolādes, kas arī dod enerģiju. Katru rītu ieturu kārtīgas brokastis, bet pēc sešiem vairs neēdu,» par veselīgo uzturu stāsta dziedātājs.

Ekskluzīvi uzdzied ukraiņu oligarhiem

Jau šā gada februārī Roberto dosies uz Ukrainu, lai dziedātu ukraiņu oligarhiem – Kijevā, Dņepropetrovskā un Harkovā. Tādēļ, lai būtu lieliskā formā, Roberto īpaši čakli seko līdzi savai ēdienkartei un fiziskajai slodzei. «Es jau labu laiku sadarbojos ar kādu ukraiņu aģentūru, kas Itālijā rīko ukraiņu miljonāriem ekskluzīvus pasākumus. Esmu uzstājies ukraiņu kāzās un dzimšanas dienas ballītēs Itālijā – Komo ezera krastā, kā arī Kapri salā. Kāzas tik tiešām ir ļoti ekskluzīvas, sākot ar privāto lidmašīnu, kas atvizina uz notikuma vietu, un 15 minūšu salūtu uz ezera 20 000 eiro vērtībā,» par savu ekskluzīvo darba vietu stāsta dziedātājs