Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Kaimiņš, iespējams būdams dzērumā, pazemo fotogrāfu un sakaujas ar Dzelzīti

© F64

Ekscentriskais Saeimas deputāts Arturs Kaimiņš ir sevi nodemonstrējis visā krāšņumā. Portāls delfi.lv ziņo, ka "Spēlmaņu nakts" pasākumā politiķis rupji aizvainojis fotogrāfu Kasparu Ūdri un sakāvies ar aktieri Lauri Dzelzīti.

Svētdien, 23. novembra vakarā Dailes teātrī notikušo Spēlmaņu nakts balvas pasniegšanas ceremoniju apmeklēja arī bijušais Latvijas Nacionālā teātra aktieris Artuss Kaimiņš, kurš pasākumā uzvedās kā īsts nemiera gars. Tā raksta delfi.lv

Kad balvu pasniegšanas ceremonijā bija reklāmas pauze, daļa no apmeklētājiem to izmantoja, lai steigtos uz teātra kafejnīcu un nedaudz atspirdzinātos. Tiesa, slavenajam pašmāju paparaci Kasparam Ūdrim iecerētā atelpa izvērtusies visai nepatīkama.

Kā Ūdris pastāstīja DELFI Izklaidei, viņš iegājis kafejnīcā, lai iedzertu kafiju, bet tur viņu pamanījis Saeimas deputāts Kaimiņš, kurš nekavējoties meties pie pieredzes bagātā slavenību gaitu atspoguļotāja un fotogrāfa.

"Viņš man pielavījās no mugurpuses un aizlika sejai priekšā roku ar izstieptu vidējo pirkstu. Zinot, ka Kaimiņam patīk provocēt, es mierīgi centos panākt, lai viņš to pārtrauc, bet deputāts nelikās mierā," Spēlmaņu nakts notikumus atceras Ūdris.

"Manuprāt, viņš bija iereibis un uzvedās kā karalis. Radās sajūta, ka viņš vienkārši vēlas, lai es viņam iesitu," atzīst fotogrāfs.

Ūdris gan provokācijai nav ļāvies un tikai ar vārdiem aicinājis Kaimiņu likties mierā. Kāds nepazīstams puisis gan atzinis, ka tādus kā Kaimiņš vajagot "slānīt", bet fotogrāfs kārdinājumam izvicināt dūres turējies pretī.

"Viņš mani aizskāra vairākas reizes, bet es to nesauktu par konfliktu. Lai būtu konflikts, tajā jāiesaistās vismaz diviem cilvēkiem, bet es centos Kaimiņu ignorēt. Jā, viņš man sagādāja nepatīkamas sajūtas, bet atklāts konflikts būtu tas, ko viņš centās panākt," novērojumos dalās Ūdris.

"Viņa uzvedība bija tik izaicinoša, ka radās iespaids - bijušais aktieris ir sajaucis pasākumus un iedomājas, ka ir boksa ringā. Es par šo atgadījumu rakstīšu vēstuli gan Latvijas Žurnālistu savienībai, aicinot citus kolēģus būt uzmanīgiem ar šo deputātu, gan pašam Kaimiņam, jo šāda deputāta rīcība mani tiešām pārsteidz," stāsta Ūdris.

Abu saķeršanos pamanījis arī kultūras žurnālists Andrejs Volmārs, kurš centies Kaimiņu nomierināt, bet, kā atzīst Ūdris, jaunais tautas kalps ir "nelabojams".

Jau Spēlmaņu nakts laikā starp viesiem klīda runas, ka ceremonijas laikā Artuss pamanījies iekulties vēl vairākās konfliktsituācijās, un pat tika mēļots, ka Dailes teātra aktieris Lauris Dzelzītis Saeimas deputātam esot "iekrāvis".