Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

Radīta "normālā Bārbija" ar dabiskām proporcijām

© Nikolay Lamm

Nikolajs Lamms radījis "Bārbiju" ar dabiskām proporcijām. Viņa lellei "Lammily" jeb "Lammilija" ir reālistiskas 19 gadus vecas meitenes ķermeņa proporcijas, turklāt tai klāt nāk uzlīmju komplekts, ar kura palīdzību iespējams Lammilijas ķermeni "izdaiļot" ar pumpām, strijām, kārpām, celulītu, rētām un citām normālām ādas nepilnībām.

Dizaineris Nikolajs Lamms radījis šo lelli, jo uzskatījis, ka bērniem tiek pausts nepareizs un neveselīgs uzskats par to kā jāizskatās īstam ķermenim. Viņš stāstījis, ka vēlējies parādīt- parasts ķermenis arī ir skaists un to nav nepieciešams salīdzināt ar nereālistiskiem skaistuma standartiem. 

Lamms īstenojis sapni ar "Kickstarter" palīdzību, kas ir mājaslapa ziedojumu vākšanai dažādiem projektiem un izgudrojumiem. Ar aptuveni 13 tūkstošu cilvēku palīdzību izdevies radīt 19 tūkstošus rotaļlietu.

Zemāk esošajā video redzams kā skolēni pat dod priekšroku dabisko proporciju lellei, nevis ierastajai Bārbijai. Bērni stāsta, ka jaunā lelle izskatās tāpat kā viņu māsas un tantes.