Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Leģendāro modes mākslinieku Rūķīti aizveda nomirt uz Iecavu

© f64

Naktī uz piektdienu, 14.novembri, pēc ilgas slimības mūžībā aizgāja leģendārais modes mākslinieks Uģis Rūķītis (53). Taču pirms tam slaveno modes mākslinieku, kurš ļoti smagā stāvoklī vairākas nedēļas atradās slimnīcā, komas stāvoklī pārveda uz Iecavas veselības un sociālās aprūpes centra dienas stacionāru ar izmitināšanu.

Leģendārā modes mākslinieka un Latvijā pirmās dzīvnieku kapsētas "Citi medību lauki" īpašnieka Uģa Rūķīša veselības stāvoklis beidzamajā laikā tā arī nebija uzlabojies. Viņš bija komā un tika mākslīgi barots. Mākslinieka dzīvesbiedre Anita Rūķīte bija pieņēmusi šādu lēmumu, jo uzskatīja, ka vīram būs labāk atrasties mediķu uzraudzībā nekā pašu mājās. Anita arī bija ļoti dusmīga, ka publikācijās par vīra veselības stāvokli tika rakstīts, ka beidzamajā laikā viņa kopā ar vīru lietojusi alkoholiskos dzērienus un Rūķītis divas nedēļas esot pilnīgā bezsamaņā nogulējis mājās. Taču modes mākslinieka laikabiedri nebaidās atzīt, ka savu veselību viņš sabeidzis tieši alkohola dēļ, un nav noslēpums, ka problēmas ar grādīgajiem viņam ilgušas jau vairāku gadu garumā.

Slimnīcā apciemo mācītājs

Dažas dienas pirms vīra nāves sarunā ar »VZ« Rūķīša dzīvesbiedre Anita atklāj, ka emocionāli jūtas ļoti smagi un ir šokā par notiekošo. Anita ar modes mākslinieku ir kopā jau 19 gadus, bet 12 no tiem viņi ir juridiski precēts pāris. Atbalstīt Anitu no Anglijas šajā grūtajā brīdī atbraukusi arī viņas meita no iepriekšējām attiecībām. Rūķīšiem kopīgu bērnu laulībā nav. »VZ« Anita iesaka nerakstīt par Uģa veselības nedienām, bet uzsvērt viņa profesionālo darbību, kas atstājusi vēsturiskas pēdas Latvijas modes attīstībā.

Mākslinieka sieva ir apbēdināta, ka Uģa draugi un laikabiedri nemaz nav bijuši tik atsaucīgi, jo, kad vīrs ievietots slimnīcā, gandrīz neviens nav viņu apciemojis. Divas reizes slimnīcā pie Rūķīša bijis arī luterāņu mācītājs.

Anita Rūķīte stāsta, ka pati vairākkārt bijusi pareizticīgo baznīcā, kur aizdegusi svecītes un lūgusi par vīra veselības stāvokļa uzlabošanos. «Cerību stariņš jau vēl ir, ka reiz viņš atgūsies no komas un varēsim sarunāties. Viņš ir fantastisks cilvēks, un man bez viņa ir ļoti grūti. Man ir ļoti smagi,» teic mākslinieka sieva, kura ar vīru pēdējo reizi sarunājusies 20. oktobrī.