Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Plastikas ķirurģe Rodke gatava arī pati gulties zem skalpeļa

© f64

Plastikas ķirurģe Evija Rodke-Sproģe izstādes «Līderes. Iedvesma. Iespējas» atklāšanu apmeklēja kopā ar ģimeni, kas viņas nodarbošanos vērtē atzinīgi. Interesanti, ka ķirurģe kolēģu lokā arī pati gatava meklēt palīdzību, ja vien tā būs nepieciešama.

Plastikas ķirurģes Evijas Rodkes-Sproģes bērni skolas aptaujās un projektos vienmēr sakot, ka intervēs mammu, jo viņai esot ko teikt, turklāt esot interesants darbs un aizraujoši hobiji. «Pateicoties mammai, mēs visi mājās zinām vismaz kādus medicīnas terminus. Es ļoti lepojos ar mammas sasniegumiem, turklāt viņai šī profesija piestāv. Viņa ar lielu rūpību un precizitāti pieiet tam, ko dara. Viņa saprot sievietes un viņu vēlmes, kā arī prot tās īstenot,» lepojas plastikas ķirurģes meita. Arī vīrs ir sajūsmā par to, ko sieva dara: «Brīnišķīga nodarbošanās! Un viņai ļoti piestāv tas, ko viņa dara – citā ampluā viņu nespēju iedomāties. Galvenais – mīlēt to, ko dari.»

Pati Rodke-Sproģe vēl zem skalpeļa nav gūlusies un jūtas ļoti apmierināta ar sevi un savu dzīvi. «Bet es nenoliedzu, ja jutīšu kādu diskomfortu, tad kāpēc ne. Noteikti! Ja cilvēku kaut kas nomāc un ir iespēja uzlabot savu dzīves kvalitāti – tas ir noteikti jādara. Ir taču 21. gadsimts!» tā ķirurģe. Viņas skaistuma noslēpums esot iedzimtie gēni, kā arī iekšējā sajūta – esi laimīga un esi tieši tur, kur vēlies būt savā dzīvē! Pozitīvā uztvere liek smaidīt. Kā esot teicis kāds Rodkes-Sproģes skolotājs, plastiskais ķirurgs, smaids esot vislabākais «feislifts» (sejas pacēlājs). Rodke-Sproģe saka, ka viņas nozarē nav tāda speciālista, kam vienādi labi padotos pilnīgi visas operācijas. «Skatītos uz konkrēto situāciju un izdomātu, kuram uzticēties. Katram ir savs piesitiens, savs rokraksts un sava attieksme, katram savas mīļas operācijas. Manas operācijas, kurās jūtos kā zivs ūdenī, ir krūtis. Līdztekus citām operācijām esmu specializējusies intīmo zonu plastiskajā ķirurģijā. Esmu sieviete, un pacientes man ir lielā skaitā. Es viņas saprotu, un rodam kopīgu valodu,» atklāj ķirurģe.