Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Vai aizsardzības ministrs Vējonis krāpj sievu?

© f64

Jau krietnu laiku politiķu aprindās klīst runas, ka aizsardzības ministram Raimondam Vējonim (48) un viņa biroja vadītājai, pievilcīgajai tumšmatei Egitai Kazekai (43) izveidojušās romantiskas attiecības. Vai tiešām precētais Vējonis spēris sānsoļus?

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis un viņa biroja administratore Egita Kazeka tikai šīs nedēļas nogalē atgriežas no Centrālāfrikas Republikas, kur vairāku dienu darba vizītē iepazinās ar Eiropas Savienības militārās operācijas norises gaitu. Aizsardzības nozares vadība tikās arī ar Francijas Bruņoto spēku operācijas Centrālāfrikas Republikas «Sangaris», kā arī ANO vadītās operācijas vadību.

Kad neilgi pēc vēlēšanām izcēlās skandāls par vairāku politiķu izklaides braucienu uz Gruziju kopā ar uzņēmējiem, dažus informētus ļaudis izbrīnīja ne tik daudz aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa parādīšanās šajā kompānijā, cik tas, ka viņš slepenajā atpūtas braucienā bija devies kopā ar savu sievu Ivetu. Kāpēc? Jo jau gadiem ilgi tiek baumots, ka pievilcīgā, slaidā tumšmate, kura Vējonim bijusi blakus jau kopš seniem laikiem, kad viņš pirms divpadsmit gadiem pirmo reizi kļuva par vides ministru, viņam iekritusi sirdī un ir ne tikai vērtīga palīdze. Runa ir par Egitu Kazeku, kas 2002. gadā kļuva par vides ministra Vējoņa palīdzi un palika pie viņa sāniem arī vēlākajos gados, kad Vējonis bija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Pagājušajā gadā, kad Vējoņa politiskā karjera piedzīvoja pavērsienu un viņš kļuva par aizsardzības ministru, viņam pa pēdām sekoja arī Kazeka, kura nu vada ministra Vējoņa biroju un ir bieži redzama pie viņa sāniem arī ārvalstu vizīšu laikā.

Divatā malko vīnu un sēž dīvānā

Vēlēšanu naktī »VZ«, dodoties uz Latvijas Reģionu apvienības svinību vietu viesnīcas «Hotel Roma» 7. stāvā, pamanīja aizsardzības ministru ar savu biroju vadītāju Egitu Kazeku divatā sēžam viesnīcas uzgaidāmās telpas ērtajā dīvānā. Pāri Vecrīgai jau bija nolaidusies tumsiņa, vakars bija pavēls – pēc pulksten 21, un viesnīcas uzgaidāmā zāle bija tumša un klusa. Ministrs bija ģērbies ierastā uzvalkā, bet Kazeka šim vakaram bija izvēlējusies seksīgu baltu kostīmu ar pieguļošām biksēm. Tā kā «Hotel Roma» atradās visai tālu no Vējoņa partijas – Zaļo un zemnieku savienības – svinību vietas, kas bija Zemkopības ministrijā, pāra atrašanās viesnīcā radīja iespaidu par ļoti privātu tikšanos. Jau krietni vēlāk – neilgi pirms pusnakts, kad »VZ« pēc vairāku citu partiju svinību vietu apgaitas pa naksnīgo Vecrīgu devās garām «Hotel Roma», Vējonis ar savu biroja vadītāju bija pārcēlušies uz viesnīcas restorānu «Mazais Otto». Abi bija visai neuzmanīgi, jo tas, ka sabiedrībā atpazīstamais Vējonis malko vīnu kopā ar pievilcīgu tumšmati, caur restorāna lielajiem logiem bija labi redzams pat nejaušam garāmgājējam. Kāds Vējoņa partijas biedrs »VZ« pačukstēja, ka aizsardzības ministrs vēlēšanu nakts svinību vietā Zemkopības ministrijā bija ieradies pēc pusnakts un... jau viens bez Kazekas.

Precējies un mīl sievu

Sazināties ar Egitu Kazeku tā arī neizdevās, jo viņa kopā ar Vējoni atradās Centrālāfrikas Republikā. Aizsardzības ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļa sarunā ar »VZ« atzina, ka Kazeka atrodas ārpus Latvijas un ar viņu būs iespējams sazināties vien nākamās nedēļas pirmdienā. Arī Vējonis neatbildēja uz tālruņa zvaniem, tomēr reaģēja uz īsziņām. Uz jautājumu, vai viņam un biroja vadītājai izveidojušās romantiskas attiecības, aizsardzības ministrs bija lakonisks: «Man nekādu romantisku attiecību ar manu biroja vadītāju nav. Jā, mēs kopā strādājam jau 20 gadus, un mēs esam draugi. Tas arī viss. Es esmu precējies un mīlu savu sievu Ivetu.» Taujāts, kādēļ vēlēšanu vakaru Vējonis pavadīja romantiskā gaisotnē ar savu biroja vadītāju viesnīcā un jau vēlāk restorānā un blakus nebija sieva, ministrs taisnojoties atbildēja: «Vēlēšanu vakarā viesnīcā bija tikšanās ar draugiem – vēlēšanu novērotājiem no Azerbaidžānas. Tas arī viss.» Uz jautājumiem par to, kāds ir pamatojums, ka biroja vadītāja viņam devusies līdzi komandējumā uz Centrālāfrikas Republiku, cik zvaigžņu viesnīcā abi dzīvo un cik viņa biroja vadītājai izmaksājusi biļete un viesnīcas numuriņš, Vējonis tā arī neatbildēja.

Aizsardzības ministrs allaž sevi pozicionējis kā kārtīgu un gādīgu ģimenes cilvēku. Laulībā ar sievu Ivetu dzimuši divi dēli. Ministra interneta mājaslapā ģimene par Raimondu Vējoni paudusi: «Viņam ļoti patīk ceļot. Lai arī Raimonds sapņo tieši par mierīgu atpūtu, ilgāk par vienu dienu vientulību neizturētu – tomēr meklētu komunikāciju ar cilvēkiem.» Savukārt pats Raimonds Vējonis par sevi saka: «Ticu apgalvojumiem «Visas pasakas beidzas laimīgi!» un «No visām bezizejām ir atrodama izeja!». Neciešu neizdarību, stulbumu un solījumu nepildīšanu.»

FAKTI: Latvijas politiķu dienesta romāni

Edmunds Sprūdžs

2012. gada janvārī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs staroja vairākos preses izdevumos un interneta portālos – viņa sieva Inese jaunajam politiķim bija dāvājusi dvīnītes Šarloti un Henrieti. Taču nepagāja pat gads, kad Sprūdžs pameta sievu un mazo bērniņu māti. Laulībā Sprūdžs bija nodzīvojis astoņus gadus, un pat pirmdzimtie nebija iemels, lai viņam nepaslīdētu kāja un nesāktos dienesta romāns ar savu padoto Kristīni Pelšu. Starp citu, šī sieviete ir gana interesanta personība: bijusi toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera padomniece, pēc tam pilnīgi loģiski nonākusi viņa vadītās Reformu partijas rindās, un, kā redzams, uzdienējusi gana augstu. Sprūdžs arī kādreiz liedzās par šo dienesta romānu, taču bija pieķerts izejam no kādas dzīvojamās mājas Pulkveža Brieža ielā, turklāt ne jau viens, bet kopā ar savu biroja vadītāju.

Vjačeslavs Dombrovskis

Pērn toreiz vēl izglītības un zinātnes ministra amatā esošais

Vjačeslavs Dambrovskis izšķīrās no sievas Marinas Romanovas, kas sociālajos tīklos mainīja attiecību statusu, norādot, ka ir no attiecībām brīva sieviete. Par to, ka viņam vairs nav sievas, politiķis atzinies, aizpildot valsts amatpersonas deklarāciju, kas Valsts ieņēmumu dienestā iesniegta 2013. gada 1. aprīlī, bet publicēta 20. aprīlī. Arī pēc šķiršanās no sievas politiķis rūpējas par bērniem – meitu Stellu un dēlu Vladislavu. Iesākumā tika baumots, ka Dombrovska simpātijas iekarojusi Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (starp citu, precēta sieviete), bet pēc tam – ministra biroja vadītāja Anna Kononova, kas savulaik bija Rīgas mēra Nila Ušakova labā roka. Nu jau šīm baumām nav nozīmes – Dombrovskim esot cita simpātija.

Ivars Godmanis

2010. gadā šķiršanās prasību no sievas Ramonas Godmanes tiesā iesniedza ekspremjers Ivars Godmanis. Iespējams, ar to beidzot bija pielikts punkts baumām par Godmaņa romantisko sakaru ar Iekšlietu ministrijas valsts sekretāri Ilzi Pētersoni. Baumas par Godmaņa sānsoļiem parādījās ik pa laikam. Savulaik, piemēram, tika baumots par Godmaņa attiecībām ar Sandru Kalnieti, bet pirms šķiršanās procesa uzsākšanas viņš īpaši neslēpjamies un nereti roku rokā pastaigājamies bija manīts kopā ar Ilzi Pētersoni, kura jau vairāk nekā desmit gadu strādā Iekšlietu ministrijā. 59 gadu vecumā Ivars Godmanis slepeni apprecēja savu mīļāko. Pāris šo notikumu turēja lielā noslēpumā. Pētersone ir 24 gadus jaunāka par Godmani, bet laulātie patiesi viens otru ļoti mīl – esot sabiedrībā, abi uzvedas ļoti sirsnīgi un nesamāksloti.

Uldis Augulis

Labklājības ministrs Uldis Augulis šovasar apprecēja grāmatvedi Tatjanu Novikovu, ar kuru viņam sākās dienesta romāns laikā, kad politiķis bija labklājības ministrs iepriekšējo reizi. Novikova tolaik ministrijā strādāja par grāmatvedi. Pēc kāzām Novikova mainīja uzvārdu un kļuva par Tatjanu Auguli, liecina sociālajos tīklos pieejamā informācija. Lai arī laulība ar sievu oficiāli vēl nav bijusi šķirta, labklājības ministrs jau tolaik ilgstoši dzīvojis kopā ar Novikovu un rūpīgi to slēpis. Abi mitinājušies Stabu ielas dzīvoklī, ko īrējuši no kāda uzņēmēja. Tatjana esot vairākus gadus vecāka par Auguli.