Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Skandalozi

VAKARA ZIŅAS: Ukraiņu provokators mulsina Holivudas zvaigznes

© Scanpix

Jau ilgāku laiku viņš tiranizē slavenības uz sarkanā paklāja. Vitālijs Sedjuks ir arī drošībnieku bieds, jo nekad īsti nevar zināt, kur viņš pēkšņi parādīsies un kādus jokus izstrādās. Daudzu slavenību pacietības mērs ir pilns, un Vitālijam Sedjukam, iespējams, draud pat cietumsods.

Vitālija Sedjuka pirmais upuris bija Madonna, kurai viņš 2011. gada septembrī Venēcijas kinofestivāla preses konferencē pasniedza violetu hortenziju. Kas gan tur slikts, ka kāds fans šādā veidā apliecina savas simpātijas savam elkam? Tiešām, it kā pat sirsnīgs žests, ja vien te nebūtu kāds āķis: izrādās, Madonna hortenzijas nevar ciest ne acu galā, un šie ziedi minēti oficiālajā dziedātājas nevēlamo priekšmetu sarakstā. Sedjuks, kurš toreiz bija ukraiņu TV kanāla «1 + 1» žurnālists, šo faktu ļoti labi zināja. Mediji par starpgadījumu ar Madonnu un hortenzijām pirmajā brīdī bija pārsteigti, bet uztvēra to ar humoru. Starp citu, pēc gada ukraiņu reportieris uzņēma īsfilmu par hortenzijām, lai vēlreiz pievērstu sev pasaules uzmanību un atgādinātu par viņa izstrādāto joku. Tomēr filma par hortenzijām nevienu neinteresēja.

Buča Vilam Smitam

Par nākamo Vitālija Sedjuka izjokošanas upuri kļuva Holivudas zvaigzne Vils Smits. 2012. gadā filmas «Vīri melnā 3» pirmizrādes laikā Maskavā Sedjuks bija akreditējies kā TV reportieris, lai intervētu filmas galveno varoni. Taču tā vietā, lai uzdotu aktierim jautājumus par filmu, viņš Smitu nobučoja, par ko zibenīgi saņēma pliķi no 45 gadus vecās Holivudas zvaigznes. «Kas ar tevi notiek?» lamājies Smits. Tieši to vēlējās uzzināt arī mediji, kuriem Sedjuka akcijas šķita visai dīvainas. «Hollywood Reporter» nosauca viņu par «nekaunīgu sabiedrības miera traucētāju», «Vulture Magazine» – par «Boratu bez humora un satīras», «The Wire» – par «cilvēciskām saslaukām», bet «Toronto Star» – par «mēri uz sarkanā paklāja». Atliek vien secināt, ka Sedjuks mērķi bija sasniedzis un pievērsis plašas sabiedrības uzmanību. Interesanti, kā pats «vaininieks» uz to reaģē. «Es neesmu traks,» viņš steidz skaidrot savu rīcību intervijā izdevumam «Hollywood Reporter». «Es lietas vienkārši redzu savādāk.» Tiesa, tas ir dīvains skatu punkts, kura dēļ citiem nākas tomēr ciest, piemēram, Bredlijam Kūperam. Ekrāna aktieru ģildes balvas pasniegšanas ceremonijas laikā Losandželosā Sedjuks pārrāpās pāri nožogojumam un ieķērās Kūpera kājā. Aktieris, kurš 2011. gadā izpelnījies pasaules seksīgākā cilvēka titulu, uztvēra šo jokdara gājienu ar smaidu, līdz policija nekārtību cēlāju aizveda. Jau pēc mēneša Sedjuks atkārtoja savu akciju Santabarbaras kinofestivālā, kur par viņa izjokošanas objektu kļuva Leonardo di Kaprio. Šoreiz negantnieks vis nesagrāba di Kaprio kāju, bet gan ielika savu galvu viņa klēpī.

Kas «pūķim» zem brunčiem....

Vitālijs Sedjuks turpina nerrot slavenības, un par viņa upuri var kļūt ikviens un ikviena, arī daiļā dzimuma pārstāve. Viņš nepazīst nekādus aizspriedumus, par ko arī pārliecinājās populārā amerikāņu televīzijas seriāla «Smukulīte Betija» zvaigzne Amerika Ferera, kura bija ieradusies uz 2014. gada Kannu kinofestivālu, lai prezentētu savu jaunāko kino darbu «Kā pieradināt pūķi 2». Iespējams, ka sava mūža vislielāko pārsteigumu aktrise piedzīvoja, dodoties pa sarkano paklāju. Vitālijs Sedjuks bija izvēlējies, viņaprāt, vislabāko momentu, lai palīstu zem Amerikas Fereras kuplās, garās kleitas. Šis fotoattēls zibenīgi aplidoja visu zemeslodi, bet Sedjuks zaudēja darbu TV kanālā «1 + 1». Turklāt pret viņu ir ierosināta lieta par «seksuālu uzmākšanos».

Draud cietumsods

Cik ilgi gan par tādām izdarībām var palikt nesodīts? Tā domā, iespējams, daudzas slavenības, un viņām ir taisnība. Pēc Vitālija Sedjuka kārtējās pastrādātās «palaidnības» šī gada maija beigās Losandželosā filmas «Melnā burve» («Maleficent») pirmizrādes laikā, kad žurnālists iesita pa seju Bredam Pitam, viņam draud cietumsods. Pits kopā ar savu dzīvesbiedri Andželīnu Džoliju bija ieradies uz filmas pirmizrādi, kurā Džolija spēlē galveno lomu. Kā apstiprināja Losandželosas policijas seržants Leonards Kalderons telekanālam CNN, Sedjuks pārlēcis pār barjeru kinoteātra «El Capitan Theater» ārpusē un uzbrucis Pitam. Sedjuks tika aizturēts. Viņam tika noteikta drošības nauda 20 000 ASV dolāru (14 700 eiro) apmērā, taču jokupēteris beidzot varētu nokļūt arī cietumā, jo pēc sava kārtējā gājiena pērn «Grammy» godalgas pasniegšanas laikā, kad Sedjuks bija izjaucis britu dziedātājas Adeles pateicības runu, uzskrienot uz skatuves, Losandželosas tiesa viņam bija piespriedusi sešu mēnešu nosacītu cietumsodu. Toreiz ar draugu palīdzību Sedjuks bija iegādājies biļeti uz «Grammy» pasākumu un, ģērbies smokingā, drošībnieku nepamanīts, apsēdies kādā brīvā vietā otrajā rindā. Brīdī, kad britu dziedātāja Adele no Dženiferas Lopesas rokām saņēma balvu kā labākā solo izpildītāja, Sedjuks metās uz skatuvi un vispirms centās izraut balvu no Lopesas rokām. Pēc tam, kad tas tomēr neizdevās, viņš mikrofonā sacīja: «Adele, es tevi mīlu!»

Ar puspliku pēcpusi

Vitālijs Sedjuks sapratis, ka jociņi ir novecojuši, tāpēc steigšus jāizdomā kaut kas pilnīgi jauns. Tiešām, ukraiņu izcelsmes žurnālista fantāzijai nav robežu: kas gan var būt vēl amizantāks par jauna vīrieša kailu pēcpusi Parīzes modes nedēļā? Šoreiz jokupēteris bija nolēmis labi sagatavoties iecerētajam pasākumam. Uz augšstilba viņš uzkrāsoja labi pamanāmu vēstījumu «Ban in USA but I rock Chanel» (Aizliegums Amerikā, bet es valkāju «Chanel»), bet par apģērba gabalu viņš izvēlējās tanga biksītes, kas atsedza viņa pēcpusi. Šādā izskatā jokdaris parādījās modes dizainera Valentino šovā uz sarkanā paklāja un apskāva dziedātāju Siaru, kura aizrautīgi pozēja fotogrāfiem. Atšķirībā no citiem Sedjuka upuriem Siara neapjuka un labprāt turpināja fotografēties kopā ar viņu. Bijušais reportieris izmantoja izdevību un nosūtīja sveicienus arī savam iepriekšējam upurim – Kimai Kardašjanai, paskaidrojot, ka vēlējies Kimu tikai apskaut, nevis nodarīt viņai pāri. Atkal kārtējā sensācija, atkal sabiedrības uzmanība, un Vitālijs Sedjuks ir apmierināts. Jautājums – kurš būs nākamais viņa izjokošanas upuris?

http://news.lv/Vakara_Zinu_Zurnals/2014/10/10/ukrainis-vitalijs-sedjuks-slavenibu-bieds-uz-sarkana-paklaja