Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Skandalozi

Džordža Klūnija līgava musulmaniete

© Vakara Ziņas

Viena no pasaulē pieprasītākajām advokātēm tagad pilnīgi oficiāli ir Holivudas zvaigznes Džordža Klūnija līgava. Amala Alamudina, libāniešu izcelsmes juriste, ir absolvējusi Oksfordas universitāti, un viņas klientu vidū ir tādas skandalozas personības kā «Wikileaks» dibinātājs Džūljens Asanžs un bijusī Ukrainas ministru prezidente Jūlija Timošenko.

Izmaiņas ierastajā «rīcības plānā»

Viņas visas bez izņēmuma bija pievilcīgas: Steisija, Elizabete, Sāra, Liza... Visas viņa bijušās draudzenes. Džordža Klūnija «rīcības plāns» līdz šim bijis ļoti līdzīgs: vispirms populārais Holivudas aktieris «nomakšķerēja» kādu jauku un piemīlīgu būtni, ar kuru kādu laiku parādījās sabiedrībā un apmeklēja dažādus saviesīgus pasākumus, bet pēc tam iedeva viņai «vilka pasi», jo par visu vairāk brunču mednieks tomēr mīl brīvību un neatkarību. Padzīvojis viens un no sirds uzdzīvojis, Klūnijs savu plānu atkal un atkal atkārtoja. Tiesa, viņa bijušās draudzenes arī nejutās bēdīgas un vientuļas, jo katrā ziņā draudzība ar Holivudas iekārojamāko vecpuisi, kaut arī īslaicīga, bija nākusi tikai par labu un pavērusi iespējas veidot pašām savu karjeru. Tādi noteikumi bija abpusēji izdevīgi.

No savas pēdējās draudzenes, kādreizējās reslinga zvaigznes Steisijas Kībleres Klūnijs šķīrās pagājušā gada vasarā. Baumoja, ka attiecības izirušas, jo slavenais brunču mednieks kārtējo reizi nobijies no nopietnu saistību veidošanas un laulības. Steisija Kīblere par šādu iznākumu nebija apbēdināta, jo, pateicoties draudzībai ar Klūniju, bija kļuvusi populāra. Drīz pēc šķiršanās viņa atrada laimi ar citu vīrieti, uzņēmēju un miljonāru Džaredu Probi, ar kuru jau mijusi gredzenus. Par šķiršanos neskuma arī Klūnijs, kurš atkal varēja baudīt brīvību un kopā ar draugiem atpūsties savā villā Itālijā. Pienākot rudenim, rūdītais vecpuisis atkal meklēju kādu jauku būtni, ar kuru kopā varētu pavadīt garos rudens un ziemas vakarus. Un atrada. Dienvidniecisku skaistuli, gudru un inteliģentu libāniešu izcelsmes britu advokāti. Un romāns varēja sākties: Klūnijs lidoja pie viņas uz Londonu, Alamudina pie viņa uz Ņujorku. Februāra beigās aktieris kopā ar savu jauno pavadoni ieradās Baltajā namā uz savas filmas «Relikviju mednieki» pirmizrādi. Vēl pēc divām nedēļām abi lidoja uz kopīgu safari Tanzānijā un pēc tam uz Seišelu salām. Pēc nepilnu septiņu mēnešu ilgas draudzības viņu attiecības kļuva tik nopietnas, ka Klūnijs nolēma savai mīļotajai izteikt bildinājumu. Kaut kas neiedomājams? Laikam tā arī bija nodomājusi Aladina, jo sākotnēji šo piedāvājumu uztvērusi kā joku un tikai trešajā reizē bildinājumu pieņēmusi. «Klūnijs aicinājis viņu vakariņās, taču viņa ir atteikusi divas reizes, aizbildinoties, ka ir pārāk aizņemta,» zina stāstīt kāds paziņa. «Klūnijam savā topošajā sievā visvairāk patīk tas, ka viņa pret aktieri izturas dabiski.» Vai Amala Alamudina būs tiešām tā sieviete, kura spēs uz ilgāku laiku piesaistīt Klūniju? Viņam šī situācija ir jauna un neparasta, jo kā nekā Klūnijs ir pieradis, ka ap viņu visi luncinās, nevis otrādi.

Boss apsveic saderinātos

Pēc tam kad oficiāli kļuva zināms par Džordža Klūnija un Amalas Alamudinas saderināšanos, savu darbinieci personīgi apsveica arī advokātu biroja «Doughty Street Chambers» šefs Robins Džeksons: ««Doughty Street Chambers» advokāti un darbinieki apsveic misis Amalu Alamudinu un misteru Džordžu Klūniju ar viņu saderināšanos.» Džeksons savu darbinieci slavē kā «brīnišķīgu». Viss, kam viņa pieskaras, iemirdzoties «spožā gaismā». Savukārt Alamudinas kolēģis Džefrijs Robertsons, kurš kopā ar viņu strādāja Timošenko lietā, cildina Amalu kā «spīdošu un kaislīgu cilvēktiesību aizstāvi».

Libānā dzimusī advokāte tiek uzskatīta par godkārīgu, čaklu, inteliģentu un ar ārkārtīgi asu prātu apveltītu sievieti. Viņa tekoši runā angļu, franču un arābu valodā. Amalas Alamudinas vecāki Ramzi un Barja pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados bija ļoti respektablas personības Libānā. Tēvs bija Beirūtas universitātes pasniedzējs, bet māte TV žurnāliste. Šobrīd māte Barja Alamudina ir arābu dienas laikraksta «alHayat» korespondente. 1980. gadā, kad meitenei bija divi gadiņi, Libānā sākās pilsoņu karš un četru bērnu kuplā ģimene pārcēlās uz dzīvi Londonā. Pēc skolas beigšanas Amala uzsāka studijas elitārajā Oksfordas universitātē, kā arī absolvēja «New York University School of Law». Trīsdesmit gadu vecumā viņu uzaicināja pie sevis darbā ievērojamais advokātu birojs «Doughty Street Chambers». Līdztekus darbam advokātu birojā Alamudina raksta grāmatas un zinātniskus rakstus, uzstājas konferencēs un vada seminārus studentiem.

Grūti iedomāties, ka pēc iespējamajām kāzām ar Džordžu Klūniju viņa gribēs pamest visas šīs aktivitātes. Alamudina jau tagad atradusi savā draugā partneri, kas sniedz atbalstu cīņā par cilvēktiesībām. Aktierim savukārt tā ir pilnīgi jauna pieredze. Līdz šim viņa draudzenes bija tās, kas guva no viņa popularitātes kādu labumu. Tagad viņam pie sāniem ir sieviete, no kuras viņš var mācīties un kura neatrodas viņa ēnā.

Viņas klienti

Amala Alamudina ir pārstāvējusi «Wikileaks» dibinātāju Džūljenu Asanžu, kopā ar bijušo Ukrainas premjerministri Jūliju Timošenko viņa Eiropas Tiesu palātā Strasbūrā cīnījusies par cilvēktiesībām, viņa bijusi advokāta Patrika Liptona Robinsona asistente procesā pret bijušo Dienvidslāvijas līderi Slobodanu Miloševiču un konsultējusi bijušo ANO ģenerālsekretāru Kofi Annanu. Taču lielā sajūsmā uzskaitot Alamudinas labos darbus, nedrīkst piemirst, ka advokāte aizstāv ne tikai «labos», bet arī mandātus, kuri vienkārši nonāk viņas specializācijas lokā, tostarp arī neliešus. Saskaņā ar jaunāko informāciju Amala Alamudina gatavojas kļūt par Lībijas gāztā diktatora Muammara Kadāfī bijušā padomnieka aizstāvi Starptautiskajā krimināltiesā. Izdevums «The Daily Telegraph» raksta, ka Alamudina aizstāvēs Kadāfī režīma izlūkdienesta priekšnieku Abdulu al Senusi, kuru apsūdz par spīdzināšanu, slepkavībām un publisku nāvessodu izpildes pasūtīšanu. Alamudina uzstās uz to, ka Kadāfī padomnieks ir tiesājams Hāgā, nevis Lībijā, kur viņš, visticamākais, nesaņemtu «taisnīgu spriedumu».

Drūzu pārstāve

Vēl kāds interesants fakts par Džordža Klūnija mīļoto. Alamudina reprezentē reliģijas minoritāti drūzus. Jāatzīmē, ka Libāna ir vienīgā valsts pasaulē, kurā drūziem ir arī politiska loma. Libānā dzīvo apmēram 300 000 drūzu, kaimiņvalstī Sīrijā 700 000, bet Izraēlā 125 000. Drūzu reliģijas pārstāvji Libānā ir politiski organizēti Progresīvi sociālistiskajā partijā. Šī ticība radās X gadsimta sākumā Kairā kā viens no šiītu atzarojumiem. Pāriet drūzu ticībā nav iespējams, taču laulības ar citu ticību piederīgajiem drūzu reliģijai piederošajiem ir atļautas. Viens no drūzu centriem ir mazpilsētiņa Baaklina, kas atrodas Libānas kalnos 45 km attālumā no Beirūtas. Tieši no šīs 12 000 iedzīvotāju apdzīvotās vietas nākusi arī Alamudina. Kāda loma ir reliģijai viņas dzīvē, nav zināms, jo pēc saderināšanās ar Klūniju viņa nav publiski paudusi savu viedokli. Protams, mediji to visu cenšas izdibināt, un daudzi korespondenti devušies «svētceļojumā» uz viņas dzimto pilsētu. Kaut arī retais pilsētas iedzīvotājs zina, kāda vaigā izskatās viņu slavenā tautiete, viņi ar Alamudinu lepojas un priecājas arī par to, ka Klūnijs esot visas Baaklinas znots.