Atpakaļ uz nra.lv

Rīgā divi skolēni pēc izlaiduma nonāk policijas iecirknī

tautaruna.lv 21.jūnijs 2018, 16:52
 
Rīgas pašvaldības policija
15. jūnijā neilgi pēc pulksten 21.00 Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki saņēma informāciju par vairākiem pusaudžiem Lucavsalā, kuri lietojot alkoholu un spārdot atkritumu konteinerus. Uz norādīto adresi nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas ekipāža.
Testu laikā noskaidrots, ka viens no viņiem ir 0,97 promiļu reibumā, savukārt otrs 1,36 promiļu reibumā.

Kārtības sargi, ierodoties notikuma vietā, sastapa divus manāmi iereibušus pusaudžus. Veicot datu pārbaudi noskaidrots, ka viens no viņiem ir 16 gadus vecs, savukārt otrs 17 gadus vecs. Pārrunu laikā puiši atklāja, ka notikuma dienā vienam no viņiem bijis izlaidums. Abi kopā svinējuši pamatskolas pabeigšanu un nolēmuši iegādāties “William Peel” viskiju. Jautājot par atkritumu konteineru spārdīšanu, viens no viņiem apgalvoja, ka netīšam to aizķēris un apgāzis. Puisis atkritumu konteineru nolika tam paredzētajā vietā un izkritušos atkritumus salasīja tajā atpakaļ.

Pēc brīža pie likumsargiem pienāca divas jaunkundzes, kuras īsi pirms policijas ierāšanās bija atdalījušās no puišiem. Nekas neliecināja, ka meitenes būtu lietojušas alkoholu. Pēc personu datu pārbaudes abas pusaudzes palaistas mājās.

Savukārt puišiem veiktas alkohola koncentrācijas pārbaudes. Testu laikā noskaidrots, ka viens no viņiem ir 0,97 promiļu reibumā, savukārt otrs 1,36 promiļu reibumā.

Uzsāktas divas administratīvā pārkāpuma lietas par atrašanos alkohola reibumā, nesasniedzot pilngadību.

Par notikušo informēti iereibušo pusaudžu vecāki, kuri paši savām ierasties pakaļ nevarēja, tādēļ atsūtīja bērniem pakaļ citus radiniekus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:26

Jaunākās diskusijas