Atpakaļ uz nra.lv

9 gadus veca meitenīte no Latvijas cīnās ar savu slimību; nepieciešama palīdzība

tautaruna.lv 23.jūnijs 2018, 14:20
 
F64
Portālā "ziedot.lv" ir publicēts stāsts par 9 gadus veco Sofiju, kurai diagsnosticēta bērnu cerebrālā trieka.
Sofija gatava strādāt cik tas nepieciešams, lai viņa fiziski būtu tāda pati kā viņas vienaudži.

Sofija ir 9 gadus veca, ļoti zinātkāra un dzīvespriecīga meitene. Diagnoze bērnu cerebrālā trieka Sofijai tika uzstādīta gada vecumā. Sofija ir kustību traucējumi, spastika kājās un runas traucējumi. priecē, ka ar katru saņemto rehabilitācijas kursu meitenītes stāvoklis uzlabojas.

Sofija šogad pabeidza 1. klasi vispārizglītojoša skolā. Mīļākie priekšmeti ir matemātika un sociālās zinības. Viņa ir ļoti mērķtiecīga meitene. Sofija gatava strādāt cik tas nepieciešams, lai viņa fiziski būtu tāda pati kā viņas vienaudži. Sofija jau tagad to apzinās, ka viņa nav tāda pati kā visi citi bērniņi.

Jau četrus gadus Sofija apmeklē daiļslidošanas pulciņu. Šajā pavasarī viņa atteicās no viņai paredzētajiem palīglīdzekļiem, kas ir domāti drošībai uz ledus. Tas ir liels progress, ka viņa var stāvēt patstāvīgi uz slidām! Sofija apmeklē arī mūzikas skolu, kur mācās spēlēt klavieres. Sofijas 6 gadus vecais brālītis ir viņas labākais draugs un aizstāvis, kad kāds māsu aizskar viņas kustību traucējumu dēļ.

Sofija nākotnē vēlas kļūt par modes dizaineri, cenšas izdomāt un šūt lellēm kleitas. Sofijas rociņas neklausa kā vajag, lai noturētu adatu rokās. Ergoterapijas nodarbībās meitenīte mācās nepieciešamās iemaņas, lai slimības izraisītās sekas mazinātu.

Pēc veiktā veselības stāvokļa novērtējuma, rehabilitācijas centra Poga speciālisti rekomendē Sofijai intensīvu rehabilitācijas kursu. Rehabilitācijas mērķis uzlabot meitenītes gaitu, koordināciju, kā arī mazināt runas traucējumus.

19 dienu kursa laikā ir paredzēts 19 “Therasuit 3” nodarbību kurss, 17 GEO gaitas robota nodarbības, 8 audiologopēda nodarbības, 10 smadzeņu mikropolarizācijas terapijas reizes(Tdcs) un neirologa konsultācija. Kursa kopējās izmaksas ir 2825 eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:04

Jaunākās diskusijas