Atpakaļ uz nra.lv

Pavārs par darbu Latvijā: Nevienam neieteiktu atvērt šeit savu restorānu

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 23.jūnijs 2018, 16:20
 
facebook.com/ Valters Zirdziņš
Latvijā strādājošs pavārs Valters Zirdziņš sociālajā tīklā Faceebok publicējis savas pārdomas par pavāra darbu Latvijā, par to, cik grūti ir strādāt restorānu biznesā, ja vēlies klientam piedāvāt kvalitatīvu ēdienu.
Uz jautājumu, vai kādam ieteiktu šeit atvērt savu restorānu un censties gatavot godīgu, īstu, labāko ēdienu, ko esam mācījušies saredzēt un just? Atbilde noteikti būtu-nekad nedariet to!

Pavārs atklāj drūmu realitāti, to saucot pat nevis par viedokli, bet vienkārši patiesību.

"Neskatoties pat uz pēdējiem notikumiem saistībā ar Latvijas restorāniem un kriminālpoliciju. Manuprāt, visiem ir skaidrs, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā. Pat ne kartībā. Tas ir bandītisms, mūžīga cīņa, reketierisms, reiderisms un melu pasaule. Un pats galvenais, manuprāt, ir aizliegums šinī valstī no sirds darīt prieku citiem, mīlet ar to ko mēs nodarbojamies, darīt labāko, ko esam mācijušies, būt godprātīgiem un darīt lietas pec labākās sirdsapziņas. Šeit tas vienkarši ir aizliegts.

Runājot par restorāniem, kafejnīcām un pavāra profesiju. Uz jautājumu, vai kādam ieteiktu šeit atvērt savu restorānu un censties gatavot godīgu, īstu, labāko ēdienu, ko esam mācījušies saredzēt un just? Atbilde noteikti būtu-nekad nedariet to! Jūs noteikti bankrotēsiet, ieliks cietumā, atnāks puiši no offisa un atņems varbut jūsu dzimtas mājas. Kļūsiet par zagli, ieslīgsiet parādos, arī paliksiet parādā par to, ka strādāsiet 30 dienas mēnesī, gatavosiet savu pastu ar rokām, arī par to, ka maizi mīcījāt paši. Tieši par to jums tā neveiksies un saņemsiet sodu. Nedariet tā!


Labs ēdiens un godīga pieeja šeit nevienam nav vajadzīga. Šeit jūsu vienīgā iespēja ir vai nu zagt vai kļūt par bezpersonisku mega biznesmeni, kurš gatavs pildīt mūžam nesamirkstošu industriālu groziņu, cept saldētu industriālu maizi un no plastikāta paciņas izvilkt industriāli audzētu vistas fileju. Vēl labāk un gudrāk būtu vienam pavāram sasniegt ļoti pieklājīgu restorāna dienas apgrozījumu. Vienam! Tas pat varētu nebūt pavārs. Cilvēku, kurš cep no lieliem iepakojumiem frī kartupeļus. Dienā izcepot ap 100 kilogramu. Ar kečupu un veikala majonēzi no 10 litrīgiem spaiņiem. Šis šobrīd noteikti ir mūsu valstī kulinārais veiksmes stāsts.


Ja jūs izdomāsiet vai sapņosiet par savu kafejnīcu, kurā cepsiet paši smalkmaizītes, cepsiet savu maizi, no īstām lauku olām gatavosiet saldējumu, pastas mīklu arī saviem 40 viesiem gatavosiet paši, no laukiem vestu vistu dalīsiet, iepirksiet brīvu vistu olas (ko reti kurš sapratīs vai nesapratīs, ka jūs to nedarāt). Vēl izdomāsiet, ka jums vajag šādas tādas pērles salasīt pašiem vai audzēt un, nesaņemot pareizus pavaddokumentus( citā veidā regulāri labas kvalitātes produktus bieži ir neiespejami dabūt), jūs dabūsiet IEKŠĀ. Jums noņems visu. Aizliegs un sodīs par šiem cēlajiem mērķiem. Jo jums būs vajadzīgi vismaz 4 labi pavāri, bet šo te patieso jūs nevaresiet un negribēsiet pārdot par 20 eiro porciju. To arī neviens nepirks. Un visas šīs labas jūsu domas nogremdēs. Atnāks cilvēki no kabinetiem pelēkos uzvalkos un atņems visu, ko jūs esat nopelnījuši.

Paliek tikai šī komerciāli gatavo groziņu nākotne un pēc iespejas vairāk.

Bet vai tas ir tas, kadēļ jūs mācījāties, sapņojāt par pavarmākslu un pratāt atšķirt īstu ēdienu? Darīt cilvekiem prieku," raksta pavārs.

Jau vēstīts, ka Latviju pāršalcis skandāls restorānu biznesa sfērā. Proti, Valsts policijai ir aizdomas, ka restorānu tīkla "Vairāk Saules" noziedzīgo darbību rezultātā, iejaucoties kases aparātu sistēmā, valstij nodarīti aptuveni 1,5 miljonu eiro lieli zaudējumi.

Uzņēmuma pārstāvji kategoriski noliedz policijas pārmetumus. Uzņēmuma līdzīpašnieks un šefpavārs Endijs Bērziņš sociālajā tīklā "Facebook" publicējis paziņojumu, ka "Vairāk saules" īpašnieki un 270 restorānu tīkla darbinieki gatavi veikt melu detektora pārbaudi, lai apliecinātu, ka uzņēmums nav veicis manipulācijas ar kases aparātu sistēmu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas