Atpakaļ uz nra.lv

46 gadu vecumā sieviete aizvien ar krūti baro savu septiņgadīgo dēlu

tautaruna.lv 24.jūnijs 2018, 8:40
 
Scanpix
Par spīti asai kritikai no iestāžu un citu personu puses 46 gadu vecā Liza Bridžera no Adelaidas Austrālijā aizvien ar krūti baro savu septiņgadīgo dēlu Čeisu, vēsta “The Sun”.
Kādu dienu brīvdienās Lielbritānijā sievieti uzrunāja cilvēks, kurš sevi iepazīstināja kā sociālo darbinieku un kurš pavēstīja, ka sievietes rīcība ir “cietsirdība pret bērniem”.

No citiem Liza gan ir saņēmusi atbalstu.

Proti, septiņgadīgajam Čeisam un viņa četrgadītgajam brālītim Fēniksam abiem ir autisms, un Liza uzskata, ka barošana ar krūti palīdz nomierināt abus zēnus.

“Tas palīdz viņam atlabt pēc lēkmes,” par Čeisu stāsta viņa māte. “Pie tam tas nāk par labu gan manai, gan viņa veselībai. Tas ir normāli un dabiski.”

Austrāliete gan nenoliedza, ka par savu rīcību tiek kritizēta: “Jā, daži man izsaka kritiku, taču es cenšos viņus izglītot, kad vien man ir iespēja.”

“Es tikai vēlos izrādīt atbalstu tiem, kuri domā, ka viņiem jābaro bērni aiz slēgtām durvīm.”

“Es pamanīju, ka Čeiss uzvedas savādāk nekā mani pārējie bērni, ka viņš bija sešus mēnešus vecs,” atminas Liza. “Viņam nepatika ratiņos un tikt kārtīgi samīļotam, taču viņš labprāt tika barots ar krūti.”

Organizācijas, kas atbild par barošanu ar krūti, vadītāja, kura starp citu savus bērnus ar krūti barojusi 20 gadu, teic, ka cilvēki savu viedokli izteiks par jebko.

Lizas garderobe ir piemērota tam, lai viņa būtu spējīga bērnu pabarot jebkurā brīdī, taču viņa nenoliedz to, ka gaida, kad zēni atteiksies no krūts, lai viņa pati varētu atgriezties pie kādreizējām auguma aprisēm.

Pasaules veselības organizācija norāda, ka bērni jābaro tikai ar krūti līdz sešu mēnešu vecumam un to var turpināt līdz divu gadu vecumam, mazuļa ēdienkarti papildinot ar piemērotām piedevām.

Pētījumi savukārt vēsta, ka barošana ar krūti nāk māmiņām par labi, jo tā samazina iespēju mirt no sirdstriekas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:42

Jaunākās diskusijas