Atpakaļ uz nra.lv

ASV laulāts pāris iesaista tiesu, lai padzītu savu 30 gadīgo dēlu no mājām

Ziņu aģentūra LETA 24.maijs 2018, 10:51
 
ASV kāds pāris vērsies tiesā, lai izliktu no mājām savu 30 gadus veco dēlu, kurš savukārt pieprasījis sešus mēnešus laika, lai izvāktos, vēsta Savienoto Valstu mediji.

30 gadus vecais Maikls Rotondo, kurš joprojām dzīvo savu vecāku mājās Ņujorkas štatā, apgalvoja, ka nav nekāds slogs saviem vecākiem, kuri nenodrošinot viņu ar ēdienu un nemazgājot viņam veļu.

"Mēs nerunājam, mēs nemaisāmies viens otram pa kājām," medijiem sacīja Rotondo.

"Es tikai vēlos (..) saprātīgu daudzumu laika, lai izvāktos, ņemot vērā faktu, ka es tiešām nebiju gatavs sevi atbalstīt brīdī, kad saņēmu paziņojumu par izlikšanu," sacīja dēls.

"Saprātīgs daudzums laika" viņa izpratnē ir seši mēneši, bet viņa vecāki ir citādākās domās un vēlas, lai viņš izvācas uzreiz. Vecāki arī piedāvājuši viņam 1100 dolāru (840 eiro) jaunas mājvietas atrašanai.

Intervijā telekanālam CNN Rotondo trešdien atzina, ka atmosfēra mājās ir "ļoti saspringta" un "ļoti dīvaina".

"Es aiziešu, man tur nepatīk dzīvot, bet man vajadzīgs saprātīgs daudzums laika," sacīja Rotondo, piebilstot, ka viņam ir plāns, kā nodrošināt sev iztiku, taču tas nav realizējams vienā dienā.

Vecāku advokāts tiesā apgalvoja, ka viņa klientiem nav pienākums atbalstīt dēlu, jo viņš jau sen pārsniedzis 21 gada vecumu, piebilstot, ka pilngadības vecums patiesībā ir 18 gadi.

Tiesnesis piekrita vecākiem un akceptēja Rotondo izlikšanu.

Rotondo nosodīja tiesas lēmumu un paziņoja, ka to pārsūdzēs, ja vecāki nedos viņam vismaz trīs mēnešus laika, lai izvāktos.

"Es nesaprotu, kādēļ tiesnesis vēlas izmest cilvēkus uz ielas," medijiem norādīja Rotondo.

Sabiedriskās domas izpētes centra "Pew Research Center" (PRC) veiktā aptauja liecina, ka 2016.gadā ASV gandrīz trešā daļa jauno cilvēku vecumā no 18 līdz 34 gadiem dzīvoja kopā ar saviem vecākiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas