Atpakaļ uz nra.lv

Vai donori pēc asins ziedošanu saņem maisiņu ar vecu pārtiku?

Portāls nra.lv 14.decembris 2017, 13:31
 
F64
Ir zināms, ka Latvijā asins donoriem pēc procedūras pienākas neliela atlīdzība uzkodu pakas veidā. Pamatīgs pārsteigums un šoks ir cilvēkiem Dobeles pusē, kad viņi pamana, ar kādām pārtikas precēm viņus grasās barot, ziņoja raidījums "Bez Tabu".
Fotogrāfijās, kas raidījumam atsūtītas no Dobeles puses, redzams tas, ko pēc asins nodošanas saņēmuši donori. Pakā ir dažādi produkti - sausās zupas, rieksti, kāpostu konservi, taču daļai produktu jau ir beidzies derīguma termiņš.

Asinsdonoru centra pārstāvis Jānis Vecvagars ir šokā par fotogrāfijām un saka, ka tas nav iespējams.

”Šos produktus donoriem Dobelē dalīja Sarkanais krusts. Bijām gan mēs (Valsts asinsdonoru centra darbinieki), gan viņi. Mēs devām savas pakas, viņi savus produktus,” teica Vecvagars.

Tiek noskaidrots, ka nedēļas sākumā asins donoru dienu Dobelē rīkoja tās puses Sarkanā krusta brīvprātīgā. Asinis nodevušajiem dots gan maisiņš no asins bankas turētājiem, gan no pasākuma rīkotājiem. Viss sajaucies un cilvēkiem licies, ka veco preci iedevis Valsts asinsdonoru centrs.

Bez Tabu sazinājās ar Dobeles darbinieci Sarmīte Lucaus, kura, izrādās, ir Latvijas Sarkanā krusta Dobeles komitejas izpilddirektore. Viņa atzīst, ka tā ir viņu vaina, ka nav kārtīgi palūkoti termiņi.

Valsts asinsdonoru centrā sola, ka viņu vadība skaidrosies ar Sarkano krustu, lai turpmāk šādi incidenti nekad neatkārtotos, jo šajā gadījumā aizdomu ēna par vecas pārtikas izdalīšanu krīt pār viņiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas