Atpakaļ uz nra.lv

Eksperti: Nelieciet mazām meitenēm svētku laikā apskaut tuviniekus

Portāls nra.lv 23.novembris 2017, 19:11
 
Ilustratīvs attēls
Amerikāņu meiteņu skautu biedrība izplatījusi ieteikumu svētku periodam, kas visticamāk izsauks domstarpības vecāku vidū, ziņo New York Times.
''Vai esat kādeiz uzstājis, ka ''tikko ieradies onkulis - ej viņu apskauj'' vai arī ''tante tev uzdāvināja jauku dāvānu - ej nobučo viņu'', kad raizējies, ka bērns pats neizrādīs siltas jūtas pret konkrēto radinieku?,'' raksta skauti, kuri aicina šīs raizes apslāpēt un likt bērnu mierā.

Eksperti norāda, ka šāds piemērs liks bērnam nākotnē domāt, ka viņam kaut kas fizisks jāsniedz pretī, gluži kā parāds, arī par, piemēram, vakariņām vai ko tamlīdzīgu.

Kā jau varēja paredzēt, ne visi ir apmierināti ar šādu ieteikumu. ''Neviena meitene nekad nedomās, ka viņai jāparguļ ar jauku puisi tikai tāpēc, ka bērnībā viņa apskāva savu tanti,'' raksta nikna māmiņa.

Ir arī pretēji viedokļi, piemēram šis, no citas māmiņas: ''Ja pieaugušais ņem ļaunā, ka bērns viņu nevēlas apskaut, viņiem pašiem būtu jāpieaug. Bērnam jāizrāda pateicība un siltums tikai tad, kad viņš pats to vēlas, nevis pieaugušo spiediena rezultātā.''

Eksperti atzīmē, ka neapkaušana nav ''license būt nepieklājīgam'' - bērns var pateicību izrādīt arī pasakot ''paldies'', vai vienkārši pasmaidot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:38

Jaunākās diskusijas