Atpakaļ uz nra.lv

Skatītāja viedoklis: "X Faktorā" uzvarēs skumjākais stāsts vai tas, kuram vairāk draugu

Portāls nra.lv 26.oktobris 2017, 11:00
 
Lauris Aizupietis, F64 Photo Agency
Ar viedokli par TV šovu "X Faktors" dalījies skatītājs Artis, kurš uzskata, ka tas nav apvienojis Latvijas skanīgākās balsis un vērtēšanas principi esot pavisam citādāki.

"Vakar vakarā, man buroties pa skolas darbiem un prakses lietām, bet Annai šujot kleitu, kā katru svētdienu fonā skanēt sāka x-faktors (aha, tieši tik briesmīgi).

Protams, labi apzināmies, ka skatīties Latvijas x-faktoru ir tas pats, kas atvērt tukšu ledusskapi - zinām, ka tur nekā nav, bet tāpat paskatāmies (ja nu tomēr). Tur taču no simtiem atlasīti labakie no labākajiem (ha, ha). Galu galā - mums vismaz bija iemesls nedaudz uzjautrināties.

Nez kādēļ nepameta sajūta, ka tas, ko mēs redzējām tiek pārraidīts no kāda vidēja izmēra Latvijas pilsētas kultūras nama, tikai ar maķenīt vairāk spīdīgām lampiņām un Markusu Rivu. Bilde radīja provinciālu iespaidu, skaņa, kas gāja cauri - diezgan pabriesmīga.

Vārdu sakot - gribas nokopēt kaut ko, kas nemaz organiski nesanāk. Bet ok, ar to vēl var sadzīvot. Ņemot vērā, ka balvas nav no švakajām, šķistu loģiski, ka latvieši uz priekšu bīdītu tos, kas labi dzied, kam ir jēdzīgs vokālais materiāls.

Protams - naivi. Kārtējo reizi pierādījās, ka latvietim īstenībā ir diezgan pofig par to, kā kurš dzied vai izskatās uz skatuves. Galvenais taču ir pabalstīt dzīves pabērnus vai tos, kuri šķībi dzied, jo viņiem jau tāpat smagi ir gājis, jāliek taču kaut kā justies labāk. Mājās lai iet tie, kas labi dzied.

Nepārprotiet - man nav nekas pret dzīves pabērniem vai tiem, kas šķībi dzied (vai tiem, kas iederas abās kategorijās), bet, ja latvieši ir dziedātāju tauta un no visiem simtiem, kas brida uz atlasēm, šie ir tie labākie (atkal - nepārprotiet, tur ir arī daudzas lieliskas "taurītes"), man ir kaut kā neērti.

Līdz ar to arī pāris jautājumi. Vai tiešām dziedātāju tauta dzird tik švaki, vai arī tomēr mums ir kādi dīvaini kompleksi (nu apmēram kā Saeimā - paši iebalsojam tos, ko vēlāk saucam par mudakiem un lumpeņiem, paši pēc tam tos lamājam)? Vai mums vispār ir vajadzīgs x-faktors un citi tamlīdzīgi šovi, jo Latvija un attiecīgi balsojošā auditorija ir tik maza, ka uzvar tas, kam skumjāks stāsts un vairāk draugu?

Ja mēs kopējam formātu (jo tas, protams šajā gadījumā ir jādara - franšīze), vai tiešām tehniskās lietas mēs arī nevaram nokopēt kvalitatīvāk?

Visbeidzot - vai es vēl skatīšos x-faktoru? Jā, jo tas ir kļuvis par kaitīgu ieradumu un, sākot to skatīties pusotru stundu pēc tiešraides sākuma un pārtinot reklāmas, tiešraidi panāku tikai pašās beigās.

Vai es to x-faktoru iesaku skatīties jums? Nē, vismaz ne Latvijas. To laiku var jēdzīgāk patērēt oktobrī iepērkot dekorācijas Ziemassvētkiem, varbūt pat atnesot eglīti mājās. Tas joprojām būs loģiskāk par x-faktoru. Bet hei - ņemot vērā, ka kādam Latvijas realitātes šovam par ekspertu esot piesaistīts Uģis Kuģis, mēs varam priecāties, ka x-faktorā esam tikuši cauri tikai ar Busuli un Rivu," raksta Artis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas