Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_downwardPasaulē

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps otrdien uzvarēja republikāņu priekšvēlēšanās Ņūhempšīras štatā, pārspējot vienīgo atlikušo sāncensi Nikiju Heiliju.
24.jan Ziņu aģentūra LETA
Ja Krievija netiks apturēta Ukrainā, tā var turpināt, un tad nākamās būtu Baltijas valstis, pirmdien Briselē žurnālistiem norādīja Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.
23.jan Ziņu aģentūra LETA
Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns otrdien uzaicinājis uz Budapeštu Zviedrijas kolēģi sarunām par Zviedrijas pieteikumu dalībai NATO, ko alianses dalībvalstu vidū vienīgi Ungārija un Turcija vēl nav apstiprinājušas.
23.jan Ziņu aģentūra LETA
ASV Kongress ceturtdien pieņēma lēmumu par valdības pagaidu finansējumu, novēršot vairāku federālo aģentūru darba apturēšanu, kas būtu notikusi piektdienas beigās.
19.jan Ziņu aģentūra LETA
Militāri pretmobilitātes pasākumi pašlaik tiek plānoti visās Baltijas valstīs, un par Baltijas austrumu robežas aizsardzību sabiedrība tiks informēta piektdien pēc visu trīs valstu aizsardzības ministru tikšanās, ar padomnieces Ilzes Maskalānes starpniecību pavēstīja aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS), šonedēļ viesojoties Ukrainas galvaspilsētā Kijivā, apsolījusi "nebeidzamu Latvijas palīdzību Ukrainai".
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Polijas prezidents Andžejs Duda, tiekoties ar premjerministru Donaldu Tusku, pārmetis valdībai likumu pārkāpšanu vairākos jautājumos.
16.jan Ziņu aģentūra LETA
Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien uzvarējis republikāņu priekšvēlēšanās Aiovas štatā, ziņo ASV mediji, balstoties uz savām rezultātu aplēsēm.
16.jan Ziņu aģentūra LETA
Ar Aiovas priekšvēlēšanām pirmdien ASV sākas republikāņu priekšvēlēšanu sērija, kas noteiks, kurš būs Republikāņu partijas kandidāts prezidenta vēlēšanās 5.novembrī.
15.jan Ziņu aģentūra LETA
Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vizītes mērķis bija pateikties Latvijai par atbalstu Ukrainai karā pret agresorvalsti Krieviju, pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors Māris Andžāns.
12.jan Ziņu aģentūra LETA
Polijas prezidents Andžejs Duda ceturtdien paziņojis, ka apžēlos bijušo iekšlietu ministru un viņa sekretāru, kuri tika aizturēti prezidenta pilī.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Nedrīkst pieļaut, ka Krievija karu Ukrainā pārvērš par iesaldētu konfliktu, žurnālistiem atzīmēja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš ceturtdien Rīgas pilī tikās ar Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Visur, kur atnācis [Krievijas prezidents Vladimirs] Putins, nav ekonomiskās izaugsmes, ir zaudēta identitāte un nogalināti tūkstošiem cilvēku, ceturtdien preses konferencē Rīgā uzsvēra Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Rietumu partneru atbalsta kavēšanās cena ir liels upuru skaits Ukrainā, ceturtdien preses konferencē žurnālistiem norādīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Vairāki desmiti tūkstoši nacionālkonservatīvās opozīcijas atbalstītāju ceturtdien Varšavā pie parlamenta protestēja pret jaunā Polijas premjerministra Donalda Tuska valdību.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Krievijas iesaldētie aktīvi ir jāizmanto, lai aizsargātos no tās agresijas, žurnālistiem preses konferencē uzsvēra Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, kurš ceturtdien Rīgas pilī tikās ar Latvijas prezidentu Edgaru Rinkēviču.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
ASV prezidenta Džo Baidena administrācija atbalstījusi ideju par daļēju iesaldēto Krievijas aktīvu konfiskāciju par labu Ukrainai, trešdien vēstīja ziņu aģentūra "Bloomberg".
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Bijušais Ņūdžersijas štata gubernators Kriss Kristijs trešdien izstājās no cīņas par Republikāņu partijas nomināciju ASV prezidenta vēlēšanām šogad.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Oficiālās vizītes laikā Lietuvas Republikā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis un Lietuvas prezidents Gitans Nausieda parakstīja kopīgu paziņojumu.
10.jan Portāls nra.lv
2023. gads paliks atmiņā kā gads, kad Ukrainu turpināja apšaudīt Krievijas armija, Hamas iebruka Izraēlā, un Krievijā parādījās desmitiem represīvu likumu. Par to plašā intervijā žurnālistiem pastāstīja bijušais pasaules šaha čempions, politiķis un kvēls Putina pretinieks Garijs Kasparovs. Intervija publicēta vietnē kasparov.ru
10.jan Portāls nra.lv
Viens no Francijas prezidenta Emanuela Makrona tuvākajiem līdzgaitniekiem un valdošās partijas "Renesanse" ģenerālsekretārs Stefāns Sežurns otrdien brīdinājis, ka pēc jūnijā gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām galēji labējo panākumu dēļ Eiropas Savienība (ES) var kļūt nevadāma.
9.jan Ziņu aģentūra LETA
Polijas premjerministrs Donalds Tusks apsūdzējis valsts prezidentu Andžeju Dudu par divu notiesātu politiķu slēpšanu prezidenta pilī.
9.jan Ziņu aģentūra LETA