Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Bēgļu integrācija Francijā: Dubultos franču valodas nodarbību skaitu

© AFP/ SCANPIX

Franču valodas nodarbību skaits, kas bēgļiem Francijā tiek piedāvāts centienos sekmēt viņu integrāciju, tiks dubultots, otrdien pavēstīja premjerministrs Eduārs Filips, norādot, ka turpmāk bēgļiem nodarbības tiks piedāvātas 400 stundu apjomā.

Papildu nodarbības ir daļa no prezidenta Emanuela Makrona imigrācijas reformas, kas iecerēta, lai raitāk veiktu noraidīto imigrantu deportāciju, vienlaikus labāk palīdzot integrēties tiem, kuriem atļauts palikt.

Nodarbību skaits tiks palielināts līdz 600 stundu apjomam nule kā ieceļojušajiem, kuriem ir īpašas grūtības iemācīties valodu, pēc integrācijas starpministriju komitejas sēdes sacīja Filips.

Viņš neminēja, cik šī iniciatīva izmaksās.

Francija līdz 24 stundu apjomam dubultos bēgļiem paredzēto "pilsoniskās apmācības" kursu, kas iecerēts, lai izskaidrotu franču vērtības, kā arī praktiskās dzīves puses, kas jāzina darba meklējumos, risinot veselības aprūpes un mājokļa jautājumus.

Daudzi imigranti norādījuši, ka informācijas daudzums pašreizējā 12 stundu kursā ir pārmērīgs, sacīja premjers, uzsverot, ka tādas Francijas pamatvērtības kā brīvība, brālība un vienlīdzība "nav izvēle, bet pienākums".

Vecākiem tiks piedāvāta bezmaksas bērnu aprūpe franču valodas nodarbību laikā, bet 18 gadu vecumu sasniegušajiem imigrantiem tiks izsniegtas "kultūras caurlaides" 500 eiro vērtībā muzeju apmeklējumiem un citām kultūras aktivitātēm.