Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Makrons pārliecinājis Trampu karavīrus no Sīrijas neizvest

© Scanpix

Francija pārliecināja ASV prezidentu Donaldu Trampu neizvest amerikāņu karavīrus no Sīrijas. paziņojis Francijas prezidents Emanuels Makrons.

"Pirms desmit dienām prezidents Tramps teica, ka "Savienotajām Valstīm vajadzētu izvest [karaspēku] no Sīrijas". Mēs viņu pārliecinājām, ka ir nepieciešams palikt," sacīja Makrons intervijā, ko pārraidīja telekanāls BFM un radiostacija RMC.

"Mēs viņu pārliecinājām, ka ir nepieciešams palikt ilgtermiņā," piebilda Francijas prezidents.

Makrons arī teica, ka Francija pārliecinājusi Trampu par to, ka nedēļas nogalē notikušos raķešu triecienus jāvērš tikai pret objektiem, kas saistīti ar ķīmiskajiem ieročiem, lai gan ASV prezidents gribējis šos triecienus vērst arī pret citiem mērķiem.

Scanpix

"Mēs arī pārliecinājām viņu, ka mums nepieciešams veikt triecienus tikai pret [objektiem, kas saistīti ar] ķīmiskajiem ieročiem," sacīja Francijas prezidents.

Viņš arī piebilda, ka vēlas, lai Sīrijas konflikta politiskā risinājuma meklēšanā iesaistās visas puses, tostarp Maskava, un ka nav plānotas nekādas izmaiņas viņa nākammēnes paredzētajā vizītē Krievijā.

ASV uz Sīriju ir nosūtījušas apmēram 2000 karavīru, lai atbalstītu cīņu pret teroristu grupējumu "Islāma valsts".

ASV, Francija un Lielbritānija, reaģējot uz apsūdzībām par Dumā, netālu no Damaskas, 7.aprīlī notikušo ķīmisko uzbrukumu, 14.aprīlī veica raķešu triecienu Sīrijas režīma objektiem, kas saistīti ar ķīmiskajiem ieročiem. Krievija, kas ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma sabiedrotā, paudusi sašutumu par šiem triecieniem.