Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Tramps vēlas ar Putinu tikties Baltajā namā

© REUTERS / Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps pagājušajā mēnesī telefonsarunā ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ierosinājis viņam tikties Vašingtonā, pirmdien paziņoja Krievijas prezidenta palīgs ārpolitikas jautājumos Jurijs Ušakovs.

"Kad mūsu prezidenti runāja pa telefonu, tad Tramps ierosināja pirmo tikšanos sarīkot Vašingtonā, Baltajā namā," žurnālistiem sacīja Ušakovs. Tramps piezvanīja Putinam 20.martā, lai apsveiktu viņu ar atkārtotu ievēlēšanu Krievijas prezidenta amatā, lai gan padomnieki bija ieteikuši viņam tā nedarīt.

Atbildot uz jautājumu, vai šāda tikšanās varētu notikt gada pirmajā vai otrajā pusē, Ušakovs teica: "Nē, tas netika apspriests."

"Tā ir visnotaļ interesanta un pozitīva ideja," Krievijas prezidenta palīgs raksturoja Trampa priekšlikumu.

"Ja viss būs normāli, ceru, ka amerikāņi neatteiksies no sava priekšlikuma apspriest samita sarīkošanu," piebilda Ušakovs.

Viņš atzina, ka pašreizējā situācijā pēc diplomātu abpusējās izraidīšanas saistībā ar dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu ir sarežģīti vest sarunas par ASV un Krievijas prezidentu tikšanās sarīkošanu.

"Tramps ierosināja sarīkot tikšanos sarunā 20.martā. Pēc tam bija zināmie notikumi, (..) un šo notikumu fona, protams, būs grūti apspriest samita sarīkošanas iespēju," teica Ušakovs.

"Ceru, ka situācija ļaus mums šo tēmu apspriest. Mums šķiet, ka tā ir visnotaļ svarīga un vajadzīga abām mūsu valstīm un visai starptautiskajai sabiedrībai," piebilda Krievijas prezidenta palīgs.