Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Vairojas atbalsts Mejas demisijas pieprasīšanai

© CHINE NOUVELLE/SIPA

Aptuveni 30 Lielbritānijas Konservatīvo partijas parlamenta deputātu, arī dažu bijušo ministru, iecerei aicināt premjerministri Terēzu Meju atkāpties no amata vairojas atbalsts, piektdien atzina parlamenta deputāts, bijušais partijas priekšsēdētājs Grānts Šapss.

Ministru kabinetā turpinoties iekšējām cīņām ap "Breksitu", bijušais partijas līderis, kurš ir identificēts kā pret premjeri vērstās sazvērestības vadītājs, vairākās intervijās publiski aicinājis Meju atkāpties.

Tiesa gan, daudzas augsta ranga toriju amatpersonas izteikušas Šapsam pretēju viedokli. Tā vides ministrs Maikls Govs uzsvēris, ka toriju deputātu "pārliecinošs vairākums", ieskaitot pilnīgi visus kabineta locekļus, Meju atbalsta.

"Arvien liekāks skaits manu kolēģu uzskata, ka risinājums nav bāzt galvu smiltīs un cerēt, ka lietas kļūs labākas," Šapss sacīja intervijā radio BBC, kad viņa plāna detaļas bija nopludinātas presei.

"Tam ir jābūt viņas lēmumam. Man būtu labāk paticis, ja mēs nonāktu līdz situācijai, kad mēs varam doties pie viņas privāti un risināt šo sarunu," viņš piebilda.

Valdības centienus apliecināt vienotību "Breksita" jautājumā pēdējā laikā vājinājis arī ārlietu ministrs Boriss Džonsons, kurš vairākās publikācijās un intervijās klāstījis, ka viņam šajā lietā ir pašam savi ieskati.