Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Kariņš kā vienīgais no Baltijas politiķiem iekļauts EP ietekmīgāko deputātu "Top 70"

© F64 Photo Agency

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Krišjānis Kariņš (V) kā vienīgais no Baltijas politiķiem iekļauts starptautiskās nevalstiskās organizācijas "VoteWatch Europe" pētījumā par ietekmīgākajiem EP deputātiem, 70 deputātu vidū ieņemot 19.vietu.

Kariņš, kurš pērn šajā pētījumā ierindojās 11.vietā, ir EP Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejas loceklis, kā arī loceklis delegācijā attiecībām ar ASV. Tāpat Kariņš darbojas Ekonomikas un monetāro lietu komitejā.

Deputāta padomniece Ieva Zīberga kritumu šajā topā skaidroja ar to, ka beidzies darbs Izmeklēšanas komitejā saistībā ar krāpšanos ar emisiju mērījumiem autobūves nozarē, kur Kariņam bija ietekmīga pozīcija kā Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas koordinatoram.

Šoreiz ietekmīgāko EP deputātu vidū nav arī neviena no Igaunijas un Lietuvas eiroparlamentāriešiem. Pirms gada "Top 70" tika iekļauta Igaunijas politiķe Kaja Kallasa, ierindojoties 58.vietā.

Pirmo vietu topā ieņem EP prezidents Antonio Tajāni, bet otro līdz trešo vietu dala ETP priekšsēdētājs Manfrēds Vēbers un Sociālistu un demokrātu progresīvās alinases grupas priekšsēdētājs - Džanni Pitella. Ceturtajā vietā ierindojies Eiropas Liberāļu un demokrātu apvienības grupas priekšsēdētājs Gajs Ferhofštads, bet piecinieku noslēdz sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupas loceklis Roberto Gualtjeri. Topa desmitnieku pārstāv politiķi no Polijas, Austrijas, Vācijas, Spānijas, Lielbritānijas, Itālijas un Beļģijas.