Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

ASV vēstniecība Krievijā aptur vīzu izsniegšanu

© Reuters/Scanpix

ASV vēstniecība Maskavā paziņojusi, ka, sākot ar 23.augustu, apturēs neimigrācijas vīzu izsniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā Krievijas varasiestāžu prasību par ASV diplomātisko misiju darbinieku skaita samazināšanu, teikts vēstniecības paziņojumā.

Neimigrācijas vīzu izsniegšana tiks atjaunota, bet "būtiski samazinātā apjomā", sākot ar 1.septembri.

No šī datuma pārrunas vīzu saņemšanai notiks tikai ASV vēstniecībā Maskavā.

"Pārrunas par neimigrācijas vīzas saņemšanu ASV konsulātos Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā un Vladivostokā tiks apturētas līdz turpmākiem rīkojumiem," teikts paziņojumā.

Darbinieku skaita samazināšana "ietekmēs arī vairāku imigrācijas vīzu noformēšanas grafiku".

USA TODAY Network/Sipa USA

Jau vēstīts, ka Kremlis pieprasījis ASV samazināt to diplomātisko personālu Krievijā par 755 cilvēkiem. Atbilstoši Maskavas skaidrojumam tas ir pretsolis uz ASV jaunajām Krievijai noteiktajām sankcijām.

Savienoto Valstu prezidenta Baraka Obamas administrācija, reaģējot uz ziņām par Krievijas iejaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, pērn izraidīja 35 Krievijas amatpersonas, kā arī slēdza divus Krievijas īpašumus, kuri, kā norādīja Obama, izmantoti spiegošanā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins sākotnēji nekādus pretsoļus nespēra, sakot, ka vēlas redzēt, kāda būs ASV prezidenta Donalda Trampa rīcība, kad viņš būs nonācis Baltajā namā.