Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Merkele plāno valdību vadīt vēl četrus gadus

© Scanpix.ee

Vācijas kanclere Angela Merkele svētdien Vācijas televīzijā pārrraidītā intervijā paziņojusi, ka plāno valdību vadīt vēl četrus gadus, kā arī noraidīja politisko sabiedroto prasību noteikt griestus gadā uzņemamo patvēruma meklētāju skaitam.

"Neviens nevar pateikt, ko dzīve atnesīs, bet es noteikti plānoju turpināt četrus gadus," norādīja kristīgo demokrātu (CDU) līdere, gatavojoties septembrī paredzētajām parlamenta vēlēšanām, kurās viņa pretendēs uz ceturto termiņu kanclera amatā.

Intervijā raidorganizācijai ARD viņa runāja par patvēruma meklētājiem un investīcijām, kā arī attiecībām ar Turciju un NATO.

Merkele atkārtoja savu pozīciju, ka noraida CDU Bavārijas meitaspartijas - Kristīgi sociālās savienības (CSU) - prasību ieviest griestus gadā uzņemamo patvērumu meklētāju skaitam.

"Attiecībā uz augstāko robežu mana nostāja ir nepārprotama - es to nepieņemšu," paziņoja kanclere, norādot, ka bēgļu plūsmas var mazināt ar noteikumu palīdzību un novēršot cēloņus, kas liek cilvēkiem pamest savas mājas.

Konservatīvāk noskaņotās CSU līderis Horsts Zēhofers ir brīdinājis neiet koalīcijā ar CDU, ja šādi griesti netiks noteikti.