Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Ziemeļkoreja: Tramps seko Hitlera diktatoriskajai politikai

© scanpix

Ziemeļkorejai turpinot naidīgo retoriku pret ASV, Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps Phenjanas oficiālās ziņu aģentūras KCNA publikācijā otrdien pielīdzināts Trešā Reiha nacionālsociālistu diktatoram Ādolfam Hitleram.

Vēl pirms nedēļas Ziemeļkoreja Trampu bija nodēvējusi par "vājprātīgu". Tas notika dienās, kad spriedze Phenjanas un Vašingtonas attiecībās bija pieaugusi no ieslodzījuma Ziemeļkorejā komas stāvoklī atbrīvotā ASV studenta Oto Vormbīra nāves dēļ.

KCNA redakcijas ievadrakstā Trampa politikas galvenās nostādnes otrdien raksturotas kā "XXI gadsimta nacisms".

Tramps inaugurācijas ceremonijā janvārī solīja, ka "turpmāk, sākot ar šo brīdi, Amerika būs pirmajā vietā".

SCANPIX

KCNA tagad skaidro: "Princips "Amerika pirmajā vietā" aizstāv pasaules kundzību ar militāru līdzekļu izmantošanu, tieši tāpat kā tas bija ar Hitlera pasaules okupācijas koncepciju."

Tramps "seko Hitlera diktatoriskajai politikai", sadalot citus divās kategorijās - "draugos un ienaidniekos" -, lai attaisnotu apspiešanu, norādīja KCNA.

Ziemeļkoreja bieži propagandas uzbrukumos saviem pretiniekiem velta sulīgus izteicienus, bet Otrā pasaules kara aizsācēja un holokausta arhitekta Hitlera piesaukšana ir neparasta pat pēc Phenjanas standartiem.