Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Brīdina Krieviju nejaukties Vācijas vēlēšanās

© Scanpix

Krievijas mēģinājumi iejaukties Vācijas parlamenta vēlēšanās vēl vairāk pasliktinās attiecības starp abām valstīm, brīdinājis Vācijas prezidents Franks Valters Šteinmeiers.

"Ja nonāks līdz Maskavas centieniem ietekmēt federālās vēlēšanas, tas obligāti novedīs pie tālākas saskarsmes punktu samazināšanās," intervijā laikrakstam "Frankfurter Allgemeine Zeitung" norādīja Šteinmeiers, uzsverot, ka tas būtu kaitīgi abām valstīm.

Pēc Šteinemeiera teiktā, Eiropa un Krievija atsvešinās jau pusotru desmitgadi. "Maskava šodien meklē savu identitāti drīzāk distancētībā no Eiropas un Rietumiem, nevis kopīgumā," sacīja Šteinmeiers.

Situācija īpaši saasinājās 2014.gadā pēc Krimas aneksijas un karadarbības izvēršanas Ukrainas austrumos, norādīja Šteinmeiers. "Sakarā ar to šobrīd nevajag gaidīt pēkšņu Eiropas un Krievijas satuvināšanos," viņš piebilda.

SCANPIX

Drīz pēc ievēlēšanas prezidenta amatā februārī Šteinmeiers nodēvēja Krieviju par "sarežģītu partneri", piebilstot, ka šobrīd veidojas "absolūti jauna pasaules kārtība". Vienlaikus viņš aicināja neatteikties no dialoga ar Krieviju pilnībā.