Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Bēgļu uzņemšana Vācijai pērn izmaksāja 20 miljardus eiro

© Scanpix

Vācijas valdība pērn piešķīrusi 20 miljardus eiro, lai atbalstītu imigrantus, kas ieradušies Vācijā, kā arī lai likvidētu iemeslus, kas cilvēkus spiež pamest viņu dzimtās valstis, vēsta vietējie mediji.

Valdība federālajām zemēm un vietējām pašvaldībām pērn ar imigrantiem saistīto tēriņu segšanai piešķīrusi 9,3 miljardus eiro, vēsta laikraksts "Rheinische Post", atsaucoties uz ziņojumu, kas trešdien tiks iesniegts apspriešanai ministru kabinetā.

5,5 miljardi piešķirti imigrantu atbalstam, kuru pieteikumi par patvēruma piešķiršanu atrodas izskatīšanas stadijā. Vēl divi miljardi piešķirti integrācijas pasākumiem, 400 miljoni - kopmītņu būvniecībai un uzturēšanai, 350 miljoni - lai uzturētu nepilngadīgos imigrantus, kas Vācijā ieradušies bez pieaugušo pavadības.

Federālā valdība piešķīrusi vairāk nekā 11 miljardus eiro pasākumiem, lai likvidētu vai vismaz mazinātu cilvēku došanos prom no savām dzimtajām valstīm, apliecināja Finanšu ministrija.

Scanpix

Nelegālo imigrantu plūsma uz Eiropu pakāpeniski noplok, laikrakstam atzina kancleres biroja bēgļu jautājumu koordinators Pēters Altmaiers.

Strauji sarukusi nelegālo imigrantu plūsma no Turcijas uz Grieķiju. Neesot palielinājies imigrantu skaits, kas no Lībijas ierodas Itālijā.

"Mūsu pasākumi, lai uzlabotu situāciju Lībijā, Mali un Nigērā, sāk nest savus augļus," skaidroja amatpersona.