Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Uz Korejas pussalu nosūtīts vēl viens ASV aviācijas bāzes kuģis

© Scanpix

ASV karaflote pārvieto aviācijas bāzes kuģi "Ronald Reagan" uz Korejas pussalu, kur tas piedalīsies manevros ar citu ASV aviācijas bāzes kuģi - "Carl Vinson", telekanālam CNN atzina divas aizsardzības jomas amatpersonas.

Kuģis "Ronald Reagan" devies uz Korejas pussalu pēc tehniskās aprūpes perioda bāzes ostā Jokosukā, Japānā, paziņoja flote.

Amatpersonas nevarēja pateikt, cik ilgi abi aviācijas bāzes kuģi paliks reģionā, tomēr sagaidāms, "Ronald Reagan" aizstās "Carl Vinson", kad tā uzturēšanās posms tur būs beidzies.

"Carl Vinson" Korejas pussalā ieradās pagājušajā mēnesī, ASV šādi demonstrējot spēku laikā, kad daudzi izteica bažas par Ziemeļkorejas gatavošanos sestajam kodolizmēģinājumam.

Scanpix

Dienvidkorejas jaunais prezidents Muns Džēins trešdien paziņoja, ka pastāv "augsta iespējamība" konfliktam ar Ziemeļkoreju, kas aktīvi īsteno savas raķešu un kodolieroču programmas.

Jau ziņots, ka Ziemeļkoreja svētdien veiksmīgi izmēģināja ballistisko raķeti ar līdz šim vistālāko darbības rādiusu, radot globālu satraukumu.