Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Tramps: Iespējams ļoti liels konflikts ar Ziemeļkoreju

© SCANPIX

Pēdējo nedēļu laikā īpaši pieaugusi spriedze Ziemeļkorejā. ASV prezidents Donalds Tramps norādījis, ka ASV ir iespējams ļoti, ļoti liels konflikts ar Ziemeļkoreju.

Britu radisabiedrība BBC informē, ka savā intervijā, kas veltīta prezidenta pirmajām 100 darba dienām, ASV prezidents Donalds Tramps norādījis, ka šobrīd tiek darīts viss, lai krīze tiktu atrisināta diplomātiskā ceļā. Lielu palīdzību Ziemeļkorejas krīzes atrisināšanā ASV sniedzot arī Ķīnas prezidents. "Sji Dzjiņpins ir ļoti labs vīrs, kurš pazīst Ziemeļkoreju. Viņš pie šī jautājuma strādā ļoti smagi. Viņš nevēlas redzēt ne vardarbību, ne nāvi," uzsver D.Tramps.

SCANPIX

Tāpat intervijā medijiem ASV prezidents atgādinājis, ka Kims Čenuns pēc varas nācis pēc tēva nāve. "Viņš ir 27 gadus vec. Viņa tēva nāve lika viņam pārņemt varu valstī. Varat teikt ko gribat, bet vadīt valsti šādā vecumā nav vienkārši.Es ļoti ceru, ka viņš pieņems racionālus lēmumus."

Jau vēstīts, ka par spīti starptautiskās sabiedrības nosodījumam Ziemeļkoreja turpina veikt raķešu izmēģinājumus. Pastāv bažas, ka tā jau pavisam drīz veiks sesto kodolizmēģinājumu.