Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

EBU: Krievija nevarēs piedalīties "Eirovīzijā"

© SCANPIX

Kā liecina oficiālais paziņojums "Eurovision.tv" mājas lapā, tad pēc tam, kad Krievijas "Pirmais kanāls" atteicies translēt "Eirovīzijas" dziesmu konkursu, Eiropas Raidorganizāciju apvienība(EBU) informējusi, ka Krievija šogad nevarēs piedalīties šajā starptautisko izpildītāju konkursā.

Pēc tam, kad Ukraina paziņoja, ka Krievijas izpildītājai Jūlijai Samoilovai liegts iebraukt valstī un piedalīties "Eirovīzijā", EBU Krievijas "Pirmajam kanālam" piedāvāja divus risinājumus, kas ļautu dziedātājai startēt šajā konkursā.
"Piedāvājām Jūlijai "Eirovīzijā" piedalīties attālināti, vai gluži vienkārši Krievijai izvēlēties citu izpildītāju, kam ļauta ieceļošana Ukrainā. Par spīti tam, "Pirmais kanāls" noraidījis abus piedāvājumus. Tāpat kanāls informējis, ka netranslēs 2017.gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursu. Tas nozīmē, ka Krievijai nav nekādu citu iespēju, kas ļautu piedalīties šī gada koncertā. Mēs izdarījām visu, lai šīs 43 valstis startētu konkursā," norādīts EBU paziņojumā.
Kā zināms, tad 2017.gada martā Ukraina paziņoja, ka Jūlijai Samoilovai trīs gadus liegts ierasties Ukrainā. Šāds lēmums pieņemts balstoties uz informāciju par to, ka dziedātāja uzstājusies ar koncertu Krievijas okupētajā Krimā.